miercuri

24 aprilie, 2024

21 februarie, 2023

Măsurile americane de limitare a accesului Chinei la tehnologie avansată distrug viabilitatea acesteia ca bază de producție pentru exporturi, potrivit șefului Kyocera, companie cu greutate pe lanțul global de aprovizionare, care a decis recent construirea primei fabrici acasă, în Japonia, o premieră a ultimelor două decenii, transmite Financial Times.

„Funcționează atâta timp cât produsele sunt fabricate în China și vândute în China, dar modelul de afaceri de a produce în China și a exporta în străinătate nu mai este viabil”, a declarat Hideo Tanimoto, președintele Kyocera, pentru sursa citată. „Nu numai că salariile au crescut, dar, evident, cu tot ce se întâmplă între SUA și China, este dificil să exportți din China în unele regiuni.”

În octombrie, SUA au anunțat controale la export care împiedică substanțial eforturile companiilor chineze de a dezvolta tehnologii de ultimă oră. Luna trecută, Japonia și Țările de Jos au convenit, de asemenea, cu SUA să restricționeze exporturile de echipamente de fabricare a semiconductorilor către China.


Produsele Kyocera includ telefoane, imprimante și panouri solare. Compania deține o cotă de piață globală de 70% în componentele ceramice pentru echipamentele de fabricare a semiconductorilor. Tanimoto a precizat că controalele la export au fost parte din motivul pentru care Kyocera și-a redus estimarea privind profitul operațional din acest an cu 31%.

(Citiți și: ”China întrerupe investițiile în poducția de semiconductori, sub presiunea dependenței de tehnologia americană”)

„Dacă producătorii de echipamente de cipuri opresc livrările către China, comenzile noastre vor fi oarecum afectate”. . . Acum li se cere chiar să nu-și trimită echipamentele de ultimă generație”, a spus Tanimoto.

De zeci de ani, Kyocera a adoptat o atitudine conservatoare față de investiții pentru a se concentra pe generarea de profituri. Dar sub Tanimoto, care a preluat funcția de președinte în 2017, compania a explorat noi oportunități de creștere, cheltuind 62,5 miliarde de yeni (464 de milioane de dolari) pentru a construi o instalație pentru ambalarea semiconductoarelor la fabrica sa din Kagoshima, în sudul Japoniei.

În noiembrie, compania s-a angajat să dubleze cheltuielile de capital în următorii trei ani, până la 900 de miliarde de yeni, pentru a extinde producția de componente de semiconductori și de condensatoare utilizate în smartphone-uri și alte produse. Prima sa fabrică internă construită în aproape 20 de ani va fi o fabrică de componente electronice în Nagasaki, care ar urma să înceapă operațiunile în 2026.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: