vineri

7 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2022

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de îndulcitori alimentari din Europa de Est, a închis temporar activitatea de producţie la platforma Borzeşti din cauza preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Potrivit Digi24, activitatea a fost oprită pentru două săptămâni, începând de joi. Situația este una de avarie, spun reprezentanții combinatului.

”Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în această perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile şi contractului colectiv de muncă”, anunţă compania.


Compania a încheiat primul semestru al anului cu un profit net de 165,65 milioane lei, mai mic cu 41,4% faţă de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a urcat cu 7%, la 1,221 miliarde lei, evoluţie determinată de preţurile de vânzare care s-au majorat în special la produse clorosodice, ca urmare a creşterii costurilor de fabricaţie în contextul majorării preţurilor de achiziţie la utilităţi.

Cheltuielile din exploatare au crescut în 2022 din cauza preţurilor de achiziţie ale materiilor prime şi utilităţilor.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească.

În anul 2021 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2,244 miliarde de lei.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: