Certificatul verde UE, valabil 9 luni - recomandare Comisia Europeană
joi

2 decembrie, 2021

Certificatul verde UE, valabil 9 luni – recomandare Comisia Europeană

certificat verde covid
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2021

Uniunea Europeană recomandă statelor membre ca valabilitatea certificatelor de vaccinare contra Covid-19 să fie limitată la 9 luni pentru călătoriile în interiorul blocul comunitar și propune acordarea de prioritate călătorilor vaccinați, anunță Bloomberg.

Comisia Europeană propune joi ca statele membre să continue să primească toți călătorii vaccinați cu vaccinuri aprobate de bloc și va solicita statelor membre să permită, începând cu 10 ianuarie, călătoriile tuturor celor care s-au vaccinat cu vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Modificările privind validitatea inoculării contra coronavirusului sugerează că vor fi necesare rapeluri după perioada de 9 luni, notează sursa citată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Infecțiile cu coronavirus au doborât miercuri (24 noiembrie) recorduri în anumite părți ale Europei, continentul fiind din nou epicentrul unei pandemii care a determinat noi restricții ale mișcării și a văzut experții în sănătate făcându-se să extindă utilizarea vaccinurilor de rapel. Slovacia, Republica Cehă, Țările de Jos și Ungaria au raportat noi maxime ale infecțiilor zilnice.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), agenția de sănătate publică a UE, a recomandat doza booster de vaccin pentru toți adulții, cu prioritate pentru cei peste 40 de ani, într-o schimbare majoră față de ghidul său anterior, care sugera că dozele suplimentare ar trebui luate în considerare pentru persoanele în vârstă. persoanele fragile și cele cu un sistem imunitar slăbit.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr