luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2021

Gerica 95 com furnizorul de electricitate al metroului

Getica 95 Com, cel mai mare furnizor de electricitate de pe piața concurențială din România, și-a declarat insolvența. Compania alimentează cu energie Metrorex și este controlată de omul de afaceri Viorel Tudose.

Cel mai mare furnizor concurențial avea o cotă de 12,5% la începutul anului,  înaintea Electrica Furnizare, care este cel mai mare furnizor de energie electrică inclusiv pentru consumtorii care nu au optat pentru o ofertă concurențială, potrivit datelor Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).


Electrica Furnizare are o cotă pe piața concurențială de 9,95%, cele două filiale Enel Energie de peste 9,3%,  E.ON Energie de 7,47% și CEZ Vânzare de 6,84%.

Cota de piață a Getica a crescut prodigios de la 7,9% anul trecut, ca și cifra de afaceri, până la 1,5 miliarde de lei în 2020, de la 654 de milioane în 2019. Profitul a fost mai mult decât triplu până la 81 de milioane de lei, de la 26 de milioane de lei

Furnizorul de electricitate al Metroului București nu mai are bani

Getica 95 Com este furnizorul de energie electrică al Metrotrex până la 30 iunie, potrivit unui contract încheiat în 2020, care prevedea furnizarea a 198,800 GWh timp de un an, pentru 76,25 milioane de lei, fără TVA.

La procedura de atribuire participaseră atunci și Hidroelectrica (care fusese furnizorul Metrorex până atunci), CEZ Vânzare și Tinmar Energy, potrivit Profit.ro.

(Citiți și: „Furnizorii de electricitate, suspectați de ministrul Energiei că au format un cartel ca răspuns la liberalizarea pieței”)


„Încercăm o reorganizare. Nu însemnă că se va și aproba (cererea de insolvență)”.  Situația a apărut “datorită lipsei de lichiditate și degradării situației financiare, cauzate de oprirea finanțării”, a declarat Viorel Tudose, patronul Getica, pentru e-nergia.

 

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: