luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2023

Invazia Ucrainei a afectat reputația Rusiei la nivel global și aproape fiecare țară din lume are acum o viziune mai pozitivă asupra Ucrainei decât asupra Rusiei.

Potrivit noilor date din sondajul global al Morning Consult, nu este o victorie totală pentru Kiev: în timp ce Ucraina este în top în peste 30 de țări, adulții din China, India, Indonezia, Pakistan și Vietnam au opinii mai pozitive față de Rusia decât față de Ucraina.

De menționat este că sondajul a fost făcut cu preponderență pentru SUA, tocmai pentru a putea cuantifica atitudinea contribuabilului american în condițiile în care SUA sunt principalul furnizor de asistență financiară și militară.


Și poate cel mai îngrijorător punct pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski: adulților din Țările de Jos, Austria, Belgia, Germania și Franța chiar nu le place Rusia, dar păstrează o viziune negativă și asupra Ucrainei.

Cum evoluează opiniile în Statele Unite

Natura preponderent financiară a răspunsului global și perspectiva unui conflict pe termen lung preocupă publicul, iar Morning Consult analizează în special evoluația percepțiilor din Statele Unite, principalul furnizor de securitate al Ucrainei.

Din această perspectivă, neînțelegerile partizane persistă în privința obligației SUA față de Ucraina: Doar 31% dintre alegătorii republicani spun că guvernul lor are responsabilitatea de a proteja și apăra Ucraina de Rusia, în scădere cu 14 puncte procentuale față de nivelul maxim la sfârșitul lunii martie.

Prin comparație, 56% dintre alegătorii democrați văd o astfel de obligație față de Ucraina, în scădere cu 5 puncte față de maximul de la începutul lunii aprilie.


Mai mult de 2 din 5 alegători din SUA (44%) spun că guvernul lor ar trebui să impună sancțiuni asupra exporturilor rusești de petrol și gaze naturale – chiar și cu riscul unei creșteri a prețului mărfurilor în America.

Dar numai 30% dintre adulții din SUA spun că companiile ar trebui să își întrerupă definitiv relațiile de afaceri în Rusia ca urmare a invaziei – în scădere față de 38% la începutul lunii iunie.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: