joi

8 decembrie, 2022

ce comisioane are revolut
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 septembrie, 2022

Tot mai mulți români folosesc în ultimul timp Revolut pentru a transfera bani, a schimba valută sau a face cumpărături online. Iată ce comisioane are Revolut.

Ce este Revolut

Revolut este o companie de tehnologii financiare din Marea Britanie ce oferă servicii bancare. Are sediul în Londra, iar în 2022 avea aproximativ 2022 de angajați. A fost fondată în anul 2015 de Nikolay Storonsky (actualul CEO) și Vlad Yatsenko.

Revolut oferă servicii precum:

 • transfer de bani
 • schimb valutar
 • carduri de debit
 • carduri virtuale
 • tranzacționare de acțiuni fără comision
 • schimburi de criptomonede (precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin cash sau XRP)
 • retragere de numerar de la bancomatele partenere (la ora actuală, retragerile se pot face în 120 de monede)

În funcție de cât de multe tranzacții și transferuri intenționați să faceți cu Revolut puteți alege serviciul potrivit pentru voi. Revolut are mai multe scheme de comisioane: Standard, Plus, Premium și Metal.

Ce comisioane are Revolut – Standard, Plus, Premium sau Metal

În continuare puteți citi ce comisioane are Revolut pentru schema „Standard”, iar la finalul articolului veți găsi linkuri spre schemele „Plus”, „Premium” și „Metal”, unde abonamentul (taxa de cont) nu mai este gratuit, însă beneficiați de reduceri de comisioane la numeroase tranzacții.

Ce comisioane are Revolut – schema Standard

Taxa de abonament – Gratuită.

Adăugare bani – Gratuit (Cu toate acestea, dacă adăugați bani cu un card care nu a fost emis în SEE (de exemplu, un card emis în SUA), sau dacă adăugați bani cu un card comercial, atunci este posibil ca Revolut să vă perceapă un mic comision).

Ce comisioane are Revolut pentru emiterea de carduri


Primul card Revolut – Gratuit (dar se aplică o taxă de livrare).

Carduri Revolut de înlocuire – 25 RON per înlocuire (și se aplică o taxă de livrare).

Card personalizat (vă puteți proiecta propriul card în aplicația Revolut) – Cardurile personalizate sunt disponibile numai pentru utilizatorii planurilor Plus, Premium și Metal, iar această caracteristică este supusă disponibilității stocului de carduri.

Card Revolut Pro – Dacă aveți un cont Revolut Pro și comandați un card Revolut Pro, veți putea vedea în aplicație ce comision se aplică pentru card înainte de a comanda cardul în aplicația Revolut (se aplică, de asemenea, un comision de livrare). Cardul Pro nu intră în calcul pentru limita de carduri din planul Personal.

Carduri virtuale Revolut – Gratuit.

Ce comisioane are Revolut pentru retragerile de la bancomat

 • Retrageri fără comision până la 5 retrageri de la bancomat sau 800 RON per lună de facturare (oricare limită este atinsă prima), apoi se aplică un comision. Comisionul respectiv este de 2% din retragere, supus unui comision minim de 5 RON per retragere.

Transferuri gratuite către alte conturi Revolut

Transferuri pe loc către alți utilizatori Revolut – Gratuit (înseamnă orice transfer instant către orice utilizator Revolut, la nivel internațional).

Plăți locale – Gratuit (se referă la plățile în moneda de bază, trimise către un cont din țara în care locuiți).

Plăți în Zona unică de plăți în euro – Gratuit (înseamnă plățile în euro trimise într-un cont din afara țării în care locuiți, dar din Zona Unică de Plăți în Euro (cunoscută drept „SEPA”, Single Euro Payments Area).

Ce comisioane are Revolut pentru transferurile către carduri

Transferuri către carduri – Se aplică un comision pentru transferurile către carduri. Un transfer către card este o plată direcționată către un număr de card non-Revolut acceptat, realizată prin intermediul aplicației Revolut. Acest comision va fi calculat în timp real și vă va fi afișat în aplicație înainte să confirmați plata. Comisionul exact depinde de tranzacție (de exemplu, cât de mulți bani trimiteți și unde). De asemenea, puteți vedea comisioanele noastre în timp real aici.

Toate celelalte plăți internaționale – Se aplică un comision pentru plățile internaționale. Acest comision va fi calculat în timp real și vă va fi afișat în aplicație înainte să efectuați plata. De asemenea, puteți vedea comisioanele Revolut în timp real aici.

Comisionul exact va depinde de moneda în care efectuați transferul și locul unde efectuați transferul, dar se limitează la comisioanele maxime.

Ce comisioane are Revolut pentru schimburile valutare

Schimb valutar – Ori de câte ori realizați un schimb valutar folosind Revolut, se folosește următoarea tarifare:

 • Obțineți cursul de schimb valutar real;
 • Se adăugă un comision de schimb valutar, transparent (dacă se aplică) și
 • Apoi puteți vedea costul total.
ce comisioane are revolut
Foto: geralt / pixabay.com

Această tarifare se aplică schimburilor valutare în moneda pentru bani. Veți plăti mai mult când depășiți limita de utilizare rezonabilă a schimburilor pentru planul vostru. În acest caz, se va aplica un comision de utilizare rezonabilă a schimburilor pentru orice schimb valutar care depășește limita.

Ce comisioane are Revolut – schimburi valutare de cel puțin 5.000 de lei / lună

Toate planurile Revolut vă permit să realizați un schimb valutar de cel puțin 5.000 RON pe lună, fără un comision de utilizare rezonabilă a schimburilor. Cu toate acestea, după aceea, se aplică un comision de utilizare rezonabilă a schimburilor de 0,5% pentru planurile Standard și Plus. Puteți evita acest lucru dacă faceți upgrade la un plan Premium sau Metal (dacă nu ați făcut deja acest lucru), unde nu aveți limite de utilizare rezonabilă a schimburilor.

În orice situație, tariful și orice comision (dacă se aplică) vă vor fi afișate separat în aplicație, împreună cu costul total, înainte de a realiza un schimb valutar.

Schimbarea monedelor standard – Când efectuați un schimb valutar în bani folosind Revolut, se folosește o formulă de tarifare simplă și transparentă: tarif + comision (dacă se aplică) = cost total.

Ce este cursul de schimb valutar „real”

Se folosește cursul de schimb valutar real pentru schimburile valutare în bani. Cursul „real” poate însemna diferite lucruri pentru diferiți oameni (și poate avea denumiri diferite, cum ar fi cursul „interbancar”). În cazul Revolut, cursul de schimb valutar „real” înseamnă cursul pentru cumpărare și vânzare pe care compania l-a stabilit în funcție de fluxurile de date din piața internațională de schimb valutar, date pe care le primește de la o serie de surse independente. Acesta este un curs de schimb variabil (ceea ce înseamnă că este în continuă schimbare).

Comisionul perceput (dacă se aplică) este un singur comision pentru conversiile valutare. Este un comision variabil, ceea ce înseamnă că se modifică în funcție de parametrii schimbului valutar (ce schimb valutar faceți și când). Puteți vedea în aplicație care este acest comision și cum este alcătuit.

Acoperă următoarele aspecte:

 • Schimbul valutar al unei monede neobișnuite. Acoperă costurile și riscurile companiei Revolut generate de gestionarea unor monede mai puțin frecvente sau restricționate.
 • Schimbul valutar când este închisă piața. Acoperă nesiguranța realizării unui schimb valutar când este închisă piața (din acest motiv, comisionul Revolut poate fi mai mic în timpul programului de lucru).

Ce comisioane are Revolut pentru criptomonede

Comisioanele pentru criptomonede și metale prețioase – Puteți vedea lista acestor comisioane aici.

Pe site-ul Revolut găsiți informații și despre alte scheme de comisioane: Plus, Premium și Metal.

Foto: stevepb / geralt / pixabay.com

Vă recomandăm și:

Ce este Patreon și cum poți face bani cu ea. Ghid simplu pentru creatori

Dobândă fixă sau dobândă variabilă la bancă. Ce să alegi

Granturi pentru IMM. Cum poți primi până la 500.000 de euro

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: