vineri

29 martie, 2024

22 aprilie, 2015

vize suaRomânii care au avut viză de Canada în ultimii 10 ani sau au obținut o viză non-imigrant pentru SUA vor putea călători liber în Canada, începând din 2016, potrivit unei scrisori a premierului canadian Stephen Harper adresate miercuri omologului român.

Guvernul canadian a anunțat noi măsuri de îmbunătățire a regimului de intrare temporară în țară, din 2016 urmând să fie implementat un sistem electronic de autorizare, Electronic Travel Authorization- eTA), similar cu cel din SUA.  În aceste condiții, premierul canadian precizează că regimul vizelor pentru foarte mulți români va fi ridicat.

Românii care au obținut o viză în ultimii zece ani sau au primit viză non-imigrant pentru SUA nu vor mai fi nevoiți să ceară noi vize, fiind suficient să solicite doar autorizația eTA, beneficiind astfel de același tratament ca cetățenii europeni din state cărora nu li se aplică regimul vizelor.


Premierul canadian mai spune, potrivit scrisorii, că speră ca, în acest fel, să fie întărite relațiile dintre cele două state, inclusiv cele economice.

Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, la începutul ședinței de guvern de miercuri, iar scrisoarea a fost publicată pe contul său oficial de Facebook.

”Puteţi merge în Canada, nu fără viză, ci într-un sistem electronic foarte simplu. Pentru cei care au fost sau pentru cei care au viză pentru SUA este un pas important, nu e cel final, în care nu mai mergem deloc cu viză. Dar cei care aveţi viză de America nu vă mai trebuie viză de Canada, cei care aţi mai fost în Canada nu vă mai trebuie viză. Ceilalţi intraţi pe acest sistem. Mă bucur foarte tare că România a intrat în acest sistem. Sunt convins că şi cu SUA o să progresăm, după alegerile lor, în ceea ce priveşte Visa Waiver”, a declarat Victor Ponta.

Descărcați aici scrisoarea premierului Stephen Harper


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: