luni

19 februarie, 2024

11 octombrie, 2023

Valoarea minimă a bursei sociale pentru studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare, în anul 2023 – 2024, creşte de la 580 de lei la 900 de lei, conform unui Ordin al ministrului Educației.

Conform acestui Ordin, studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare, organizate cu finanţare de la bugetul de stat, la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior de stat, în anul universitar 2023-2024, pot beneficia de următoarele burse:

Bursa pentru doctoranzi înmatriculaţi în anul III şi IV de la 1.950 de lei la 3.200 de lei.

Bursa de studiu pentru licenţă didactică cu dublă specializare, respectiv pentru masterat didactic, va fi în valoare de 3.158 lei.

Bursele de excelenţă olimpică internaţională studenţilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat înmatriculaţi în anul I licenţă care au obţinut premiile I, II sau III la olimpiadele şcolare internaţionale cuantumul va fi:


* 3.300 de lei pentru premiul I;
* 2.475 de lei pentru premiul al II-lea;
* 1.650 pentru premiul al III-lea.

(Citește și: „Evoluția numărului de studenți, pe domenii – „Inginerie, prelucrare și construcții” a pierdut peste 12.000 de tineri, în 6 ani„)

Cuantumul burselor de performanţă, bursa de performanţă sportivă, bursa pentru învăţământ dual şi bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituţiei de învăţământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administraţie.

Probleme cu decontarea transportului local

Liga Studenților de la Iași a depus o plângere penală împotriva ministrului Educației, Ligia Deca, pentru abuz în serviciu. Motivul: studenții nu beneficiază de reducerea de 90% a transportului în comun nici acum. 


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: