marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 mai, 2011

Premierul Emil Boc a decis schimbarea din funcţie a directorului Agenţiei de management pentru fondurile europene în domeniul resurselor umane, Anca Zevedei, pentru a asigura transparenţa în cazul anchetei fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş.

”Este o decizie managerială pe care am luat-o, în primul rând, cu scopul de a asigura transparenţă totală în gestionarea anchetei în cazul Botiş şi ca să nu existe suspiciuni în derularea acesteia. Vreau să văd că ancheta se desfăşoară transparent”, a precizat ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc.

Anca-Cristina Zevedei a fost înlocuită cu Carmen Ionel, la conducerea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), instituţie din subordinea Ministerului Muncii şi gestiona fonduri europene de miliarde de euro.


Potrvit www.zf.ro,  Agenţia a fost performantă în absorbţia de fonduri europene, în ultimul an, cât a fost condusă de Zevedei.

POS DRU este programul care a avut cele mai accelerate plăţi în ultimul an, iar în prezent, peste 2.000 de proiecte se află în curs de implementare, cu valoare cumulată de peste 80% din valoarea totală a programului. Din 2008- primul an în care s-a dat drumul la finanţările prin acest program şi până în prezent – peste 8.300 de proiecte au fost depuse cu o valoare totală de 9,1 mld. euro, dublă faţă de finanţarea acordată de UE pentru dezvoltarea resurselor umane (de 4,25 mld. euro), potrivit Ziarului Financiar.

Ioan Botiş a demisionat din funcţia de ministru al Muncii în urmă cu circa două săptămâni, după ce Agenţia Naţională de Integritate a început verificarea unui posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat demnitarul, în condiţiile în care soţia sa lucra şi era remunerată de o Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, care derulează un proiect european în valoare de 2,13 milioane de lei, în domeniul resurselor umane.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: