joi

20 iunie, 2024

24 martie, 2023

Guvernul german amenință că va continua blocarea legislației UE privind motoarele cu ardere internă, cu excepția cazului în care Comisia Europeană găsește o modalitate de a permite ca mașinile care funcționează cu combustibili sintetici să fie vândute după 2035, transmite Politico.

La începutul acestei săptămâni, executivul UE a spus că nu va redeschide proiectul de lege care impune ca toate mașinile și camionetele vândute după 2035 să nu emită emisii de CO2 – convenit de Parlamentul European și cu statele membre UE anul trecut – pentru a introduce excepția referitoare la utilizarea de carburanți sintetici, așa-numiții e-combustibili, cum a solicitat Berlinul.

În schimb, Comisia s-a arătat dispusă să modifice o altă legislație existentă, cunoscută sub numele de Euro 6, care stabilește o clasificare pentru vehiculele care utilizează exclusiv „combustibili neutri din carbon”, cum ar fi e-carburanții. Doar această modificare nu ar permite însă ca astfel de vehicule să fie vândute după ce legislația privind standardele de emisii va intra pe deplin în vigoare în 2035 – prin urmare, Berlinul a respins propunerea Comisiei.


Singurul mod în care Berlinul va renunța la blocarea legislației este dacă Bruxelles-ul va face modificările solicitate, potrivit unui e-mail văzut de Politico, transmis de Hartmut Höppner, secretar de stat la Ministerul Transporturilor din Germania, către Diederik Samsom, șeful cabinetului lui Frans Timmermans.

Disputa pe tema motoarelor termice a acaparat discuțiilor liderilor europeni, reuniți la Bruxelles joi și vineri, în ciuda faptului că nu se afla pe agendă.

Vorbind sub condiția anonimatului, doi diplomați UE au spus că este puțin probabil ca solicitarea Germaniei să fie aprobată.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: