joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2022

Ucraina ar putea avea nevoie de până la 1 trilion de euro sub formă de asistență externă pentru a repara daunele provocate de invazia Rusiei, potrivit șeful Băncii Europene de Investiții (BEI), Werner Hoyer, citat de Bloomberg.

„Am înaintat această sumă pentru că am văzut cifre în spațiul public pe care le consider complet nerealiste când mă uit la nivelul de distrugere” în Ucraina, a spus Werner Hoyer. Europa „va trebui să joace cel mai mare rol” în acest efort, a adăugat el într-un briefing de presă la Frankfurt.

Estimarea privind costurile reconstrucției vine în contextul în care liderii UE se vor întâlni joi și vineri la Bruxelles pentru a discuta despre planul de finanțare al Kievului, precum și candidatura Ucrainei la blocul comunitar.


Uniunea Europeană ar urma să finalizeze, în zilele următoare, un pachet financiar de nouă miliarde de euro pentru Ucraina. Noul program de asistență macro-financiară pentru Ucraina va consta din împrumuturi pe 25 de ani, cu o perioadă de grație de 10 ani la rambursarea principalului, potrivit unor surse Bloomberg.

Comisia Europeană a propus la mijlocul lunii mai acordarea unui nou sprijin financiar Ucrainei, pentru a acoperi o parte din nevoile sale, de aproximativ 5 miliarde de euro pe lună.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

BEI ar putea juca un rol central în direcționarea banilor de la UE către țara devastată de război. Este canalul preferat al guvernului german.

Hoyer a mai spus că încearcă în prezent să majoreze angajamentele BEI de la un miliard de euro la 1,5 miliarde de euro și ar putea obține o aprobare în acest sens săptămâna aceasta.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: