luni

15 iulie, 2024

31 ianuarie, 2024

Ministerul Educaţiei a transmis, miercuri, Inspectoratelor şcolare Deschiderile de credite în valoare de 51.993.212 de lei, pentru plata navetei elevilor au fost transmise către inspectoratele școlare. Banii vor ajunge la operatorii de transport care au eliberat abonamente gratuite, neplătiți de la începutul anului școlar, și vor acoperi sumelor forfetare către elevi pentru aceeaşi perioadă.

Suma cuprinde atât restanţele aferente anului 2023, cât şi solicitările primite până miercuri de la inspectoratele şcolare pentru luna ianuarie 2024. Aceasta este una dintre cheltuielile ce ar fi trebuit efectuate în 2023 și amânate, astfel încât nu sunt cuprinde în deficitul aferent anului trecut.

Reamintim că neplata acestor drepturi a îngreunat participarea la cursuri a elevilor defavorizați și a dus la declanșarea unei greve japoneze a liceenilor din mai multe județe, în ianuarie.

(Citiți și: În 19 județe nu este asigurată naveta elevilor – grevă japoneză a liceenilor)


„În urma intrării în vigoare a HG 1337/2023 de modificare şi completare a HG 810/2023 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi, Ministerul Educaţiei a transmis astăzi, 31 ianuarie, Inspectoratelor şcolare deschiderile de credite (în sumă de e 51.993.212 de lei de la Titlul 57 „Asistenţă socială”) pentru: plata sumelor către operatorii de transport care au eliberat abonamente gratuite de la data începerii cursurilor anului şcolar curent până în prezent; plata sumelor forfetare către elevi pentru aceeaşi perioadă, în limitele de cost stabilite prin hotărâri ale consiliilor judeţene”, a informat Ministerul Educaţiei.

Începând cu data de 1 februarie, se aplică soluţiile identificate pentru asigurarea transportului elevilor atât prin eliberarea abonamentelor gratuite, cât şi prin sume forfetare, iar Ministerul Educaţiei va asigura fluxurile financiare necesare pentru ca fiecărui elev să-i fie asigurat dreptul la educaţie, afirmă sursa citată. 

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: