sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2022

Numărul statelor care se află într-un conflict deschis s-a dublat în ultimul deceniu, a avertizat David Malpass (foto), președintele Băncii Mondiale, în cadrul unui eveniment intitulat Forumul Fragilității.

Subliniind “oroarea” care are loc în Ucraina de la lansarea ofensivei ruse, David Malpass a denunțat faptul că acest conflict și celelalte subminează eforturile de a pune capăt sărăciei în lume.

“Estimăm că 23 de țări, cu o populație combinată de 850 de milioane de oameni, se confruntă în aceste momente cu un conflict de intensitate medie sau ridicată”, a spus directorul Băncii Mondiale în cadrul Forumului Fragilității, eveniment bienal a cărui actuală ediție este consacrată “dezvoltării și păcii în vremuri de incertitudine”.


Numărul țărilor aflate în conflict s-a dublat în 10 ani, ceea ce a “provocat fluxuri masive de refugiați”, a menționat Malpass.

În același timp, a atenționat el, de la ediția precedentă a forumului, desfășurată în 2020, “fragilitatea, decesele legate de conflicte și tulburările sociale s-au intensificat în mod spectaculos”.

Războiul afectează toate categoriile de venituri, chiar dacă cei mai afectați sunt săracii, a remarcat David Malpass.

Conflictele din lumea de azi sunt cu atât mai dramatice cu cât vin să se adauge pagubelor provocate de pandemia de COVID-19.


În acest context, Banca Mondială și-a “majorat considerabil ajutorul acordat țărilor afectate de fragilitate și conflicte, care a crescut de la 3,9 miliarde de dolari în cursul exercițiului bugetar 2016 la 15,8 miliarde de dolari în cursul exercițiului 2021”, a spus președintele Băncii Mondiale.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: