duminică

16 iunie, 2024

18 martie, 2022

Numărul statelor care se află într-un conflict deschis s-a dublat în ultimul deceniu, a avertizat David Malpass (foto), președintele Băncii Mondiale, în cadrul unui eveniment intitulat Forumul Fragilității.

Subliniind “oroarea” care are loc în Ucraina de la lansarea ofensivei ruse, David Malpass a denunțat faptul că acest conflict și celelalte subminează eforturile de a pune capăt sărăciei în lume.

“Estimăm că 23 de țări, cu o populație combinată de 850 de milioane de oameni, se confruntă în aceste momente cu un conflict de intensitate medie sau ridicată”, a spus directorul Băncii Mondiale în cadrul Forumului Fragilității, eveniment bienal a cărui actuală ediție este consacrată “dezvoltării și păcii în vremuri de incertitudine”.


Numărul țărilor aflate în conflict s-a dublat în 10 ani, ceea ce a “provocat fluxuri masive de refugiați”, a menționat Malpass.

În același timp, a atenționat el, de la ediția precedentă a forumului, desfășurată în 2020, “fragilitatea, decesele legate de conflicte și tulburările sociale s-au intensificat în mod spectaculos”.

Războiul afectează toate categoriile de venituri, chiar dacă cei mai afectați sunt săracii, a remarcat David Malpass.

Conflictele din lumea de azi sunt cu atât mai dramatice cu cât vin să se adauge pagubelor provocate de pandemia de COVID-19.


În acest context, Banca Mondială și-a “majorat considerabil ajutorul acordat țărilor afectate de fragilitate și conflicte, care a crescut de la 3,9 miliarde de dolari în cursul exercițiului bugetar 2016 la 15,8 miliarde de dolari în cursul exercițiului 2021”, a spus președintele Băncii Mondiale.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: