duminică

22 mai, 2022

Avertisment Banca Mondială: Numărul conflictelor în lume s-a dublat în ultimul deceniu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2022

Numărul statelor care se află într-un conflict deschis s-a dublat în ultimul deceniu, a avertizat David Malpass (foto), președintele Băncii Mondiale, în cadrul unui eveniment intitulat Forumul Fragilității.

Subliniind “oroarea” care are loc în Ucraina de la lansarea ofensivei ruse, David Malpass a denunțat faptul că acest conflict și celelalte subminează eforturile de a pune capăt sărăciei în lume.

“Estimăm că 23 de țări, cu o populație combinată de 850 de milioane de oameni, se confruntă în aceste momente cu un conflict de intensitate medie sau ridicată”, a spus directorul Băncii Mondiale în cadrul Forumului Fragilității, eveniment bienal a cărui actuală ediție este consacrată “dezvoltării și păcii în vremuri de incertitudine”.


Numărul țărilor aflate în conflict s-a dublat în 10 ani, ceea ce a “provocat fluxuri masive de refugiați”, a menționat Malpass.

În același timp, a atenționat el, de la ediția precedentă a forumului, desfășurată în 2020, “fragilitatea, decesele legate de conflicte și tulburările sociale s-au intensificat în mod spectaculos”.

Războiul afectează toate categoriile de venituri, chiar dacă cei mai afectați sunt săracii, a remarcat David Malpass.

Conflictele din lumea de azi sunt cu atât mai dramatice cu cât vin să se adauge pagubelor provocate de pandemia de COVID-19.


În acest context, Banca Mondială și-a “majorat considerabil ajutorul acordat țărilor afectate de fragilitate și conflicte, care a crescut de la 3,9 miliarde de dolari în cursul exercițiului bugetar 2016 la 15,8 miliarde de dolari în cursul exercițiului 2021”, a spus președintele Băncii Mondiale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: