joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 februarie, 2022

Bănca Mondială a anunțat sâmbătă că pregătește o plată de 350 de milioane de dolari către Ucraina, pe care consiliul de administrație al grupului o va lua în considerare ca parte a unui plan de finanțare pe termen scurt și lung pentru această țară.

Într-o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, sâmbătă, președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că grupul va continua să sprijine poporul ucrainean și economia Ucrainei, arată un comunicat citat de Reuters.

Malpass și Zelenski s-au întâlnit la München, în timp ce Washingtonul acuza trupele ruse de lângă granița cu Ucraina că sunt „pregătite să lovească”.


Fondurile inițiale de la Banca Mondială vor fi urmate de sprijin bugetar suplimentar și de reforme, inclusiv în domeniul energiei, se arată în comunicat. Malpass și Zelenskiy au discutat o serie de proiecte pentru Ucraina, inclusiv eficiența energetică, infrastructura, căile ferate și consolidarea economiei și oportunități de locuri de muncă.

Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional au mutat temporar unii angajați din Ucraina pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la o potențială invazie a Rusiei, dar munca lor de sprijin pentru această țară va continua.

În ultimul an, Banca Mondială a suspendat operațiunile cu mai multe țări în care au fost organizate lovituri de stat, inclusiv Myanmar și Sudan.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: