joi

18 aprilie, 2024

11 ianuarie, 2022

Goldman Sachs se așteaptă ca Rezerva Federală (Fed) să majoreze ratele dobânzilor de patru ori în acest an și să înceapă procesul de reducere a dimensiunii bilanțului său din iulie, scrie Reuters.

Economiștii Goldman Sachs se alătură astfel multor voci care prevăd o înăsprire agresivă a politicii monetare a SUA. Anterior, ei estimau trei majorări, în martie, iunie și septembrie, iar acum au adăugat și decembrie pe această listă.

Noile prognoze Goldman Sachs sunt doar ușor peste așteptările pieței în ceea ce privește 2022, dar ”diferențele cresc semnificativ în anii viitori”, a punctat economistul-șef Jan Hatzius într-o notă publicată duminică.


Oficialii Fed au declarat luna trecută că piața forței de muncă din SUA este „foarte tensionată” și ar putea avea nevoie de banca centrală să majoreze ratele mai devreme decât se aștepta, dar și să își reducă deținerile totale de active pentru a îmblânzi inflația ridicată, se arată în minuta ședinței din decembrie.

J.P.Morgan a prezentat vineri prognoza actualizată, anticipând acum prima majorare de dobândă în martie, față de iunie, precum și creșteri în fiecare trimestru din acest an.

”Credem că oficialii Fed ajung la aceeași concluzie, că piața forței de muncă este foarte strânsă, ceea ce face dificilă amânarea primei majorări până în iunie, cum anticipam anterior”, a scris economistul-șef al băncii din SUA, Michael Feroli.

De asemenea, Deutsche Bank (DBKGn.DE) a declarat vineri că se așteaptă la un total de patru majorări ale dobânzilor Fed în acest an, după ce datele privind locurile de muncă din decembrie, deși nu corespund așteptărilor pieței, au arătat mai multe progrese către ocuparea maximă a forței de muncă. Banca germană se așteaptă ca reducerea bilanțului Fed să înceapă în al treilea trimestru.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: