marți

9 iulie, 2024

21 mai, 2024

Zeci de angajați din aparatul Parlamentului au declanșat, marți, un protest spontan pe holurile instituției, anunțându-și solidaritatea cu funcționarii de la Palatul Victoria și solicitând și ei majorări salariale.

Funcționarii de la guvern au ieșit săptămâna trecută în stradă pentru a cere creșterea salariilor de bază și se află acum în grevă japoneză.

Potrivit unei scrisori deschise a angajaților din Parlament adresată președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, aceștia solicită majorarea salariilor, invocând că nu au beneficiat de nicio majorare din anul 2017.


Ei presează pentru o majorare de 30%, explicând că puterea de cumpărare s-a diminuat cu 40% în intervalul în care au fost ignorați.

(Citește și: Zeci de angajați din aparatul de lucru al premierului protestează în stradă – cer salarii mai mari)

Scrisoarea prin care declanșează conflictul de muncă:

„Impactul bugetar pentru creșterea salarială pentru angajatii din Parlamentul României este redus tinånd cont că numärul lor este relativ mic, 2.633 angajati. În plus, majorarea solicitată este sub nivelul inflatiei cumulate din 2017 (puterea de cumpărare a scăzut cu aproximativ 40%).

Pentru restabilirea echității și evitarea unor conflicte de muncă, considerăm justificată și necesară o majorare a salariilor angajatilor din Parlamentul României cu un procent cuprins între 25% și 30 %, astfel încât să ne aliniem la celelalte categorii care au beneficiat de majorări salariale.


În acest sens vă solicităm o întâlnire în cursul săptămânii 20 – 26 mai a.c. privind prezentarea nemultumirilor angajaților Senatului și Camerei Deputatilor și identificarea unor solutii pentru a preîntâmpina posibile actiuni de protest în timpul activității parlamentare”.

Angajaţii din aparatul de lucru al Guvernului sunt în grevă japoneză și cer șmajorări de salarii. 

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: