sâmbătă

27 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 august, 2017

Compania de investiții americană Värde Partners animă competiția pentru preluarea Bancpost, licitind „agresiv în discuții”, în condițiile în care Banca Transilvania părea favorită, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Varde administrează active de 12 miliarde de dolari și ar licita „extrem de agresiv pentru achiziţia Bancpost în încercarea de a intra pe piaţa bancară românească, unde vede mai multe oportunităţi de creştere decât băncile locale”, potrivit sursei citate.

Majoritatea analiştilor consideră că tendința firească pe piața bancară actuală este cea de concentrare și consolidare mai curând decât cea de intrare a unor noi jucători.


Bloomberg mai includea, în mai, printre pretendenții pentri Bancpost pe fondul Abu Dhabi Investment Council (ADIC), deţinut în totalitate de Emiratele Arabe Unite (UAE), dar și pe OTP Bank și Alpha Bank. Între timp, OTP Bank a câștigat competiția pentru Banca Românească.

Săptămâna trecută trebuia depuse ofertele financiare către Bancpost. Bancherii de investiţii de la Mediobanca – Milano şi HSBC – Londra sunt consultanții tranzacției.

Värde Partners se concentrează pe credit şi strategii de investiţii. Compania a fost fondată în 1993, în Minnesota, de trei investitori. În prezent, Varde are peste 250 de angajaţi şi birouri în toată lumea, punându-şi serviciile la dispoziţia fundaţiilor, a fondurilor de pensii şi a corporaţiilor. Până acum, firma a investit 50 de miliarde de dolari. Biroul din Londra administrează operaţiunile europene, iar cel din Singapore pe cele din zona Asia Pacific.

Bancpost a fost înfiinţată în iulie 1991. În noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine acţionarul majoritar al Bancpost. Grupului Eurobank este o instituţie bancară europeană cu active totale de 65,7 miliarde de euro şi capital privat majoritar.


Eurobank a decis, la începutul anului, să scoată la vânzare operaţiunile Bancpost din România.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: