duminică

22 mai, 2022

Ambasadorul Franței: Incertitudinea este dușmanul investitorilor francezi din România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2012

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a declarat, sâmbătă, că societăţile franceze care vizează dezvoltarea investiţiilor lor în România au nevoie de siguranţă în ceea ce priveşte viitorul, deoarece incertitudinea este duşmanul investitorilor.

„Pentru a dezvolta relaţiile economice dintre ţările noastre, mie îmi revine, domnule prim-ministru, să apăr în faţa dumneavoastră şi a Guvernului dumneavoastră, interesele societăţilor franceze, fără a mă substitui lor. Doresc să vă mulţumesc cu acest prilej pentru atenţia pe care miniştrii dumneavoastră o acordă acestui subiect (…) Societăţile franceze vizează în general dezvoltarea investiţiilor lor în România. Pentru acest lucru, ele au nevoie de siguranţă în ceea ce priveşte viitorul, căci aşa cum bine ştiţi, incertitudinea este duşmanul investitorilor”, a afirmat ambasadorul Gustin, citat de Mediafax.

El a făcut aceste afirmasții în discursul susţinut la recepţia cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la care participă premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu.


Ambasadorul francez a arătat că investitorii din ţara sa au nevoie şi de mână de lucru calificată şi „în acest sens regretă neconcordanţa care există între formările pe care le oferă sistemul educativ şi necesităţile reale ale pieţei de muncă”.

De asemenea, Gustin a arătat că în cele patru luni de când a preluat mandatul său la Bucureşti a avut ocazia să constate „realitatea cuplului franco-român”, iar „ceea ce face şarmul unui cuplu sunt diferenţele”.

„Şi ca în orice cuplu, există şi momente bune şi momente mai dificile şi îmi place să credem că suntem în prezent într-o fază de îmbunătăţire (…) Dezvoltarea relaţiilor economice dintre Franţa şi Românai va reprezenta prioritatea mea. Fără dezvoltare economică, fără creştere, nu putem concepe cu seninătate şi alte politici de cooperare bilaterală”, a mai spus ambasadorul Franţei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, el a ţinut să sublinieze că este „un ambasador fericit” la Bucureşti. „Doresc să ştie toţi un adevăr, de la ministru la ambasador, de la şef de întreprindere la personalul acestei ambasade, de la profesoarea mea de limba română la majordomul meu: sunt un ambasador fericit”.


La recepţia organizată la reşedinţa ambasadorul Franţei mai participă preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Finanţelor Florin Georgescu, ministrul Justiţiei Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, fostul preşedinte Ion Iliescu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. INCERTITUDINE ? E SI NORMAL ! DE CE ? E LOGIC CE SE INTAMPLA SI PE DEASUPRA ACEASTA NESIGURANTA SE VA ADANCI SI DIN PARTEA ALTOR INVESTITORI STRAINI ! URMAREA ? O STIM CU TOTII !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

  1. INCERTITUDINE ? E SI NORMAL ! DE CE ? E LOGIC CE SE INTAMPLA SI PE DEASUPRA ACEASTA NESIGURANTA SE VA ADANCI SI DIN PARTEA ALTOR INVESTITORI STRAINI ! URMAREA ? O STIM CU TOTII !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: