duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 martie, 2022

Ministerul Energiei, în calitatea de acționar majoritar al Hidroelectrica, a confirmat, luni, acordul de a organiza o adunare a acționarilor companiei pentru aprobarea listării Hidroelectrica la Bursa de Valori București (BVB), printr-o ofertă publică pentru acțiuni ale Fondului Proprietatea (FP) deținute la producătorul de energie, a anunțat marți Franklin Templeton, administratorul FP.

„Ca urmare a eforturilor Fondului de a începe procesul de listare a Hidroelectrica, adunarea acționarilor este programată pentru 31 martie 2022. Fondul intenționează să voteze în favoarea unei astfel de propuneri și astfel se așteaptă ca propunerea să fie aprobată cu succes în adunarea acționarilor companiei”, se arată în raportul publicat la BVB.

La începutul acestui an, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunța că Fondul Proprietatea va lista cel puțin 15% din acțiunile Hidroelectrica pe bursă, în condițiile în care statul nu poate să își vândă participațiile la companiile pe care le deține, din cauza unei legi votate în Parlament.


Virgil Popescu a precizat atunci că Ministerul Energiei, care deține 80% din acțiuni, va vota în favoarea acestei listări, urmând astfel să se îndeplinească și unul dintre angajamentele asumate de autorități în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Fondul deține 19,94% din capitalul social al Hidroelectrica. Acest pachet reprezintă peste 66% din valoarea Valoarea Activului Net al FP.

Într-un raport de la finele anului trecut, Fondul Proprietatea evalua Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țara noastră, la 42,6 miliarde de lei.

Dacă această valoare va fi confirmată în urma listării, Hidroelectrica ar deveni cea mai mare companie românească de la BVB, din punct de vedere al capitalizării.


***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: