duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2021

Preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a declarat că Hidroelectrica are peste 70% rezervă în lacuri și e pregătită pentru orice fel de situaţii meteorologice iarna aceasta, scrie Agerpres.

„În acest fel, pe de o parte, răspundem la obligaţiile pe care le avem în baza Hotărârii de guvern care reglementează pregătirea pentru iarnă a sistemului energetic.

Pe de altă parte, am asigurat cantităţile de energie necesare livrării atât către clienţii noştri de pe platformele OPCOM, cât şi către clienţii finali pe care îi avem în baza licenţei de furnizare.


Grupurile de bază ale Hidroelectrica sunt pregătite pentru perioada de iarnă. A fost o perioadă, mai ales în vară şi în toamnă, când s-au efectuat operaţiunile de mentenanţă necesare pentru capacităţile noastre, pentru a putea avea o capacitate maximă în caz de nevoie”, a explicat Badea la dezbaterea organizată de Focus Energetic.

Acesta a semnalat că, în primele 9 luni, pe fondul unei hidraulicităţi crescute, Hidroelectrica a produs peste 13,4 TWh, cu 1,4 TWh peste cantităţile produse anul trecut în aceeaşi perioadă.

Pe de altă parte, el a menţionat că societatea rămâne focusată pe optimizarea costurilor de producţie şi a subliniat că Hidroelectrica vinde energie, în mare parte, pe OPCOM, iar preţurile în 2021 au fost într-o mare măsură apropiate de cele din anii anteriori.

„Ştiu, au fost multe voci care au spus că aceste profituri ale producătorilor se bazează pe creşterea de preţ din acest an. În cazul Hidroelectrica, compania vinde energie preponderent pe pieţele OPCOM, pe pieţele forward. Cu alte cuvinte, energia vândută pentru anul 2021 a fost într-o foarte mare măsură tranzacţionată la preţuri apropiate de cele ale anilor trecuţi. Ca atare, dacă luăm un preţ mediu pe OPCOM, nu cred că depăşim în acest moment, la toată energia tranzacţionată în 2021, undeva la 270 lei”, a spus preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Totodată, el precizat că Hidroelectrica dezvoltă deja capacităţi proprii şi are diverse faze de licitaţii ale unor studii de fezabilitate pentru parcuri fotovoltaice, pentru a se dezvolta pe terenuri aflate în proprietatea companiei. De asemenea, doreşte să implementeze şi parcuri fotovoltaice flotante pe lacurile sale.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: