miercuri

22 mai, 2024

29 septembrie, 2022

Paza de coastă suedeză a descoperit o a patra scurgere de gaz din conducta Nord Stream avariată la începutul acestei săptămâni, a anunțat un purtător de cuvânt al acesteia, conform unui ziar local citat de Reuters.

Ministrul de Externe al Rusiei a afirmat joi, transmite Reuters, că fisurile conductelor Nord Stream au apărut ”în zone controlate de serviciile secrete americane”. Afirmația a fost difuzată inițial de RIA Novosti.

„Două dintre aceste patru scurgeri sunt în zona economică exclusivă a Suediei”, a declarat miercuri Jenny Larsson, purtătoarea de cuvânt a pazei de coastă suedeze. Celelalte două breșe sunt în zona daneză.


Deși niciuna dintre conducte nu erau în uz în timpul exploziilor suspectate, ele erau pline cu gaz care, acum, se eliberează în mare.

A patra spărtură a fost detectată la Nord Stream 2.

Uniunea Europeană suspectează că un sabotaj ar fi provocat scurgerile la conductele subacvatice rusești și a promis un răspuns „robust” dacă este vorba de orice perturbare intenționată a infrastructurii sale energetice.

Potrivit CNN, nave suport ale Marinei ruse au fost observate luni și marți în apropierea zonelor în care au fost detectate fisuri în conductele Nord Stream.


Submarine rusești au fost de asemenea observate în apropiere săptămâna trecută, afirmă CNN.

3 oficiali americani spun că nu au o explicație clară pentru acest incident, în care probabile explozii au provocat spărturi în conductele Nord Stream.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: