marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2022

Comisia Europeană a anunțat miercuri rezultatele cererii de propuneri din 2022 pentru inițiativa privind Universitățile Europene: cu un buget record de 272 de milioane EUR din programul Erasmus+, 16 alianțe ale inițiativei Universităților Europene existente vor continua să primească sprijin, iar patru noi alianțe universitare vor putea să își înceapă cooperarea.

Instituțiile de învățământ superior din România incluse în cadrul alianțelor câștigătoare ca urmare a cererii de propuneri din 2022 sunt:

  • Universitatea din București
  • Universitatea Tehnică de Construcții București
  • Școala Națională de Studii Politice și Administrative
  • Universitatea Babeș-Bolyai
  • Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
  • Universitatea din Oradea
  • Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Universitățile Europene sunt alianțe ale instituțiilor de învățământ superior din întreaga Europă care cooperează în domeniul educației, cercetării și inovării în beneficiul studenților, al cadrelor didactice și al societății. 

Bugetul unei alianțe: 14,4 milioane euro


Fiecare alianță primește un buget de până la 14,4 milioane euro din programul Erasmus+ pentru o perioadă de patru ani. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă în comparație cu valoarea maximă de 5 milioane euro pentru trei ani în cadrul cererilor de propuneri Erasmus+ anterioare.

Cererea de propuneri a universităților europene din cadul programului Erasmus+ din 2022 a fost structurată în jurul a două teme: pe de o parte, aceasta a propus să ofere finanțare durabilă pentru alianțele de succes deja existente ale instituțiilor de învățământ superior în vederea urmăririi viziunii lor pe termen lung. Cele 16 alianțe câștigătoare s-au extins la aproximativ 30 de noi instituții de învățământ superior.

Pe de altă parte, cererea de propuneri a sprijinit crearea de noi universități europene în întreaga Europă, reunind diverse instituții de învățământ superior în jurul unor viziuni strategice comune.

Strategia europeană pentru universități stabilește obiectivul ambițios de a sprijini 60 de universități europene care implică peste 500 de instituții de învățământ superior până la jumătatea anului 2024.


În acest scop, o sumă record de 1,1 miliarde euro în cadrul programului Erasmus+ este prevăzută în actuala perioadă de programare 2021-2027 pentru a sprijini universitățile europene.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: