sâmbătă

6 iulie, 2024

11 ianuarie, 2024

Numărul familiilor formate din părinți de același gen declarate s-a triplat în Ungaria, în ultimii cinci ani, până la peste 10.000, iar mai mult de 4.000 de copii sunt crescuți de părinți de același sex, conform datelor de la recensământul din 2022, scrie HGV.hu.

Apărătorii drepturilor minorităților sexuale au fost surprinși de datele recente 4.125 de copii sunt crescuți în familii cu părinți de același sex, în condițiile în care doar o parte din numărul real al acestor femilii este cuprins în statistici.

(Citește și: Ungaria / Lege pentru interzicerea „promovării” homosexualității în rândul minorilor)

Peste 10.000 de cupluri LGBTQ declarate la recensământul din 2022

La cel mai recent micro-recensământ, au fost înregistrate doar 681 de cupluri LGBTQ care cresc copii mici. Cu toate acestea, la recensământul din 2022, 2.183 de cupluri de același sex au declarat că au copii minori și au fost consemnate 10.030 de parteneriate între persoane de același sex.


Cercetătorul György Mészáros a declarat pentru rtl.hu că în 2017 l-a adoptat pe tânărul său fiu, Dávid, pe care îl crește singur, întrucât partenerul său locuiește la țară. David are acum zece ani și este în clasa a IV-a.

Toată lumea de la școală știe că trăiește într-o familie homosexuală. „Nu prea avem experiențe negative. Este o poveste care este tratată în mod deschis, toată lumea este conștientă de ea și este pe deplin acceptată, peste tot: la pediatru, la școală, de alți părinți”, spune György.

György a completat online chestionarul pentru recensământul din 2022. A trecut prin lista de întrebări cu atenție și precizie.

Fundația Rainbow Families, cunoscută pentru campania „Familia este familie”, consideră că schimbarea percepției din societatea maghiară se datorează noii generații, iar acest lucru se vede în creșterea numărului de parteneriate înregistrate, care a atins un nivel record în 2022.


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: