miercuri

17 aprilie, 2024

15 iunie, 2021

ungaria proteste drepturi comunitate lgbt legeParlamentarii maghiari au adoptat marţi un text de lege ce interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor. Reglementarea ar putea duce la interzicerea unor cărți și filme celebre și a provocat îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, mai ales în contextul politicii anti-LGBT promovate de Guvernul Viktor Orban.

„Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, precizează un articol din lege, scrie AFP, preluată de News.ro.

Opoziţia a boicotat votul, cu excepţia partidului Jobbik, formaţiune de extremă-dreapta.

Serialele „Harry Potter” şi „Billy Eliot” ar putea fi interzise


În practică, programele educaţionale sau reclamele marilor grupuri solidare cu minorităţile sexuale şi de gen, nu vor mai fi autorizate.

Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru cărţi, cum a fost o colecţie de poveşti şi legende ce minimizează homosexualitatea şi care a atras nemulţumirea guvernului în toamna anului 2020.

Serialele precum „Friends” sau filmele precum „Bridget Jones”, „Harry Potter” şi „Billy Eliot”, în care este menţionată homosexualitatea, ar putea fi interzise minorilor, au avertizat ONG-urile.

Mii de persoane au ieşit luni seara pe străzile Budapestei pentru a denunţa această „propagandă permanentă” a guvernului împotriva comunităţii LGBT.


Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, avertiza anul trecut că va face tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI.

„Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: