miercuri

27 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2021

27 de migranți au murit miercuri seara după ce barca cu care încercau să ajungă din Franța în Marea Britanie s-a răsturnat în Canalul Mânecii. Printre victime se află un copil și cinci femei, spun autoritățile franceze.

Este cel mai grav incident de acest fel produs în apele care despart Franța de Marea Britanie. Premierul britanic Boris Johnson a spus că este „șocat și îngrozit” și a cerut Franței să facă mai mult pentru a preveni astfel de tragedii.

Traficanții de persoane comit crime și scapă nepedepsiți, a spus el. De la Paris, președintele Emmanuel Macron a transmis că Marea Britanie nu mai trebuie să politizeze subiectul migrației pentru câștiguri electorale.


Recâștigarea controlului asupra propriilor granițe a fost una dintre temele campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din uniunea Europeană.

„Franța nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir”, a transmis Emmanuel Macron miercuri seară. El a cerut reuniunea de urgență a miniștrilor europeni implicați în domeniul migrației și sporirea resurselor pe care le are la dispoziție Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex).

Boris Johnson şi Emmanuel Macron au stabilit, într-o convorbire telefonică, „să facă tot posibilul pentru a opri bandele responsabile”.

Atât Boris Johnson cât și Emmanuel Macron au făcut referire la rețelele de contrabandiști care, potrivit Reuters, folosesc ambarcațiuni nepotrivite, pe care le supraîncarcă cu migranți ce sunt lăsați să plutească în apele Canalului Mânecii în speranța că valurile îi vor duce către Marea Britanie.


Poliția franceză a arestat patru persoane bănuite de trafic de persoane, care ar fi fost implicate în acest incident. Naționalitățile victimelor nu sunt cunoscute până la această oră.

Potrivit lui Macron, de la începutul anului până acum, 1.552 de contrabandişti au fost arestaţi şi 44 de reţele dezmembrate. Autoritățile franceze, în colaborare cu cele britanice, ar fi salvat prin acțiunile din 2021 un număr de 7.800 de migranţi.

Au existat 47.000 de încercări de traversare a Canalului Mânecii de către migranți, din ianuarie până acum, a adăugat președintele Franței.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: