marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2021

Marea Britanie a înregistrat vineri aproape 1.000 de migranți care au traversat ilegal Canalul Mânecii, relatează vineri DPA, citând presa britanică.

Mai mulţi copii s-au numărat între sutele de oameni aduşi în portul Kent după ce au fost recuperaţi de pe mare de echipajele pazei de coastă, care au fost ocupate întreaga zi cu intervenţiile de salvare.

Până acum, în actuala criză a migranţilor peste Canalul Mânecii, adică de la intensificarea trecerilor ilegale ale graniţei maritime dintre Franţa şi Marea Britanie, recordul cotidian era de 853 de migranţi, raportaţi săptămâna trecută.


Traversarea este periculoasă din cauza curenţilor şi traficului intens, cel puţin doi oameni pierzându-şi viaţa şi mai mulţi fiind daţi dispăruţi în ultimele săptămâni.

Ministerul britanic de Interne a calificat vineri drept „inacceptabil” numărul acestor traversări ilegale dinspre Franţa, scrie Agerpres.

„Publicul britanic s-a săturat să vadă oameni murind în timp ce grupuri criminale fără scrupule profită de mizeria lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului, asigurând pe de altă parte că un controversat proiect de lege privind reforma sistemului de azil „va repara sistemul distrus care îi încurajează pe migranţi pe această rută mortală”, a consemnat AFP.

Traversările ilegale creează cu regularitate tensiuni între Paris şi Londra, autorităţile britanice considerând insuficiente eforturile întreprinse de partea franceză pentru a-i opri pe migranţi, în pofida acordării de ajutoare financiare. Guvernul britanic a acceptat să plătească Franţei milioane de lire pentru întărirea securităţii pe coasta sa nordică.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: