joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2021

Reputatul ziar The Times scrie în ediția de joi că Executivul de la Londra  plănuiește să-i transporte în Albania pe migranţii care traversează ilegal Canalul Mânecii, scrie Agerpres.

În virtutea acestui plan, migranţii vor fi duşi în Albania cu avionul, la şapte zile după sosirea pe plajele engleze, pentru a le fi procesate acolo solicitările de azil.

Potrivit cotidianului citat, autorităţile britanice consideră că perspectiva de a petrece o lungă perioadă în Albania, timp în care le sunt procesate solicitările de azil, i-ar putea descuraja pe mulţi şi ar putea frâna creşterea numărului de traversări periculoase ale Canalului Mânecii.

Londra poartă convorbiri discrete cu Tirana pentru a înfiinţa un centru de azil în Albania şi, se pare, autorităţile sunt încrezătoare că vor ajunge la un acord cu această ţară, notează The Times.


”Procesul extern (al solicitărilor de azil) este în prezent cea mai bună speranţă a noastră, nimic altceva nu funcţionează”, a declarat pentru cotidianul britanic un membru al executivului, sub rezerva anonimatului. Ministrul justiţiei, Dominic Raab, a refuzat joi să comenteze informaţiile publicate de cotidianul britanic şi s-a limitat să declare pentru Radio Times că autorităţile evaluează posibilitatea de a procesa cazurile de azil în afara Regatului Unit ”pentru a reduce factorul de atracţie”, în sensul că potenţialii azilanţi să nu mai creadă că ”pot avea de câştigat urmând aceste rute”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: