joi

22 februarie, 2024

5 aprilie, 2021

Familia uneia dintre victimele cazului de la Onești, unde un bărbat a ucis doi muncitori deși polițiști care ar fi trebuit să intervină se aflau de câteva ore în fața blocului unde s-au produs crimele, solicită despăgubiri morale de două milioane de euro, anunță avocatul familiei, Adrian Cuculis. Suma este imputată polițiștilor trimiși la intervenție, Inspectoratului General de Poliție și Ministerul Afacerilor Interne.

Cei care solicită despăgubirile sunt fratele, cumnata și nepoții uneia dintre persoanele ucise de Gheorghe Moroșan.

Victima, de 68 de ani, și un coleg al acestuia, au fost uciși pe 1 martie, după ce au fost sechestrați câteva ore într-un apartament din Onești pe care-l renovau.  Cei doi au fost înjunghiați de Gheorghe Moroșan, iar forţele de ordine au intrat în apartament abia după acest deznodământ.

(Citiți și: „Dosarul crimelor din Onești – halucinanta desfășurare a elementelor unui eșec instituțional”)


Gheorghe Moroșan (63 de ani) este arestat pentru infracțiunea de omor calificat, iar şeful IPJ Bacău, adjunctul acestuia, precum şi şeful Poliţiei Oneşti şi adjunctul acestuia au fost înlocuiți din funcții.

Principalele nereguli constate de o echipă a Poliției Române trimisă la Bacău pentru a stabili detaliat cum s-a desfășurat intervenția de la Onești și unde s-a greșit arată că polițiștii care au intervenit nu cunoșteau procedura pentru astfel de cazuri, coordonatorul intervenției se afla în birou și nu le-a comunicat informații prețioase polițiștilor și negociatorului de la fața locului, iar primele raportări către Inspectoratul General al Poliției Române conțineau informații false.

Pe 1 martie, Gheorghe Moroșan și soția sa s-au dus la apartamentul din Onești pe care-l pierduseră în urmă cu 10 ani și au luat ostatici cei doi muncitori trimiși de noul proprietar să renoveze locuința. După ce i-au imobilizat pe cei doi, Gheorghe Moroșan a sunat la 112 și a anunțat că-i va ucide, dacă nu-i vor fi îndeplinite câteva revendicări, printre care returnarea apartamentului.

Primul apel la 112 a fost făcut la ora 11.48, iar la poliția a intrat în locuință la 0ra 16.55, după ce ostaticii au fost înjunghiați.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: