luni

22 aprilie, 2024

6 iulie, 2017

Franța va permite comercializarea autovehicolelor propulsate cu motoare pe benzină și pe motorină până în anul 2040, a anunțat joi ministrul francez al Mediului, Nicolas Hulot, anunță Financial Times.

Anunțând joi planul guvernamental referitor la schimbările climatice, Hulot a afirmat: ”Anunțăm oprirea vânzărilor de automobile cu motoare diesel sau pe benzină după anul 2040”

Ministrul Hulot nu a precizat cum va fi implementată interdicția sau dacă aceasta va include și modelele hibrid fabricate în prezent.


Oficialul francez a avertizat însă că acestă abițioasă țintă va transfera ”o mare greutate” pe umerii producătorilor francezi. Renault și PSA, producătorul Peugeot și Citroen, sunt ambele deținute parțial de statul francez.

Anunțul ministrlui francez vine într-o perioadă în care producătorii de automobile din întreaga lume se îndreaptă rapid către alternative ecologice, impulsionați de cererea crescută dar și de presiunile reglementatorilor care coboară constant stacheta normei de poluare.

Volvo a anunțat la începutul săptămânii că după 2019 nu va mai lansa niciun model care să fie propulsat exclusiv cu moatoare cu combustie internă.

Vânzările globale de automobile electrice au reprezentat sub 1% din vânzările totale în 2016.


Potrivit IDTechEX, specializat în cercetări de piață, vânzarea de automobile electrice urmează să crească permanent în viitor, de la 672.000 de unități în 2017 la aproape 7 milioane unități în 2027.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: