sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2020

Zhong Shanshan, care deține producătorul de apă minerală Nonfgfu Spring și producătorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy a devenit miecuri cel mai bogat om din China, detronându-l pe patronul Alibaba, Jack Ma, potrivit Bloomberg.

Averea lui Zhong Shanshan este estimată la 58,7 miliarde de dolari, (cu două miliarde peste cea a lui Jack Ma), conform Bloomberg Billionaires Index.

Zhong este totodată al doilea cel mai bogat om din Asia, după indianul Mukesh Ambani și se situează pe locul 17 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.


Averea lui Zhong, denumit „lupul singuratic” pentru că nu s-a implicat niciodată în viața politică și este o prezență discretă în lumea de business, a crescut cu 51,9 miliarde de dolari în 2020 după listarea celor două companii pe care le deține: producătorul de apă minerală Nonfgfu Spring și producătorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy. Creșteri atât de spectaculoase ale activelor au cunoscut până acum doar patronul Amazon, Jeff Bezos și șeful Tesla, Elon Musk, scrie Bloomberg.

Cotațiile Nongfu Spring, companie în care Zhong deține o participație de 84% și care a fost listată la începutul lunii septembrie, au crescut cu 68% încă din prima săptămână de tranzacționare, iar ulterior și-au continuat ascensiunea. Potrivit Bloomberg, IPO-ul Nongfu Spring – ce a devenit ulterior plasamentul preferat al investitorilor retail – l-a propulsat pe Zhong în topul primilor trei cei mai bogați oameni din China, la începutul acestei săptămâni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, cotațiile acțiunilor producătorului de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy, ce a fost listat în aprilie pe bursa din Shanghai, au crescut de 14 ori până la jumătatea lunii septembrie. Zhong deține în Beijing Wantai Biological Pharmacy o participație de 75%. Listarea  a condus la creșterea averii acestuia cu 20 de miliarde de dolari.

În 2020, averea lui Zhong Shanshan a crescut cu 88%.  În 2019, acesta nu apărea în World Top 500 Billionaires.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: