luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 ianuarie, 2019

Zeci de dosare de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au fost amânate pentru 25 februarie, deoarece Curtea Supremă nu știe ce completuri trebuie să le judece.

Este vorba despre dosarele repartizate după formarea completurilor de cinci judecători trase la sorți la sfârșitul anului trecut, dar în care nu s-au administrat probe, nu s-au audiat martori, întrucât s-au dat amânări.


La începutul anului, așa cum spune legea, au fost constituite noile completuri, care trebuie să preia apelurile nou venite.

Pentru a respecta decizia CCR, Secțiile Unite ale Curții, și nu Colegiul de conducere, vor stabili într-o ședință ce urmează a fi organizată, soarta acestor dosare, dacă ele vor rămâne la completurile formate anul trecut sau la cele noi.

Printre dosarele aflate în această situație se numără cel al președintelui Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, al fostului judecător CCR, actual consilier al premierului – Toni Greblă, al fostului ministru de Interne Cristian David.

CCR a stabilit anul trecut că toate completurile de 5 judecători ale ICCJ (cele care intră în dosarele demnitarilor și magistraților) formate începând cu 2014 sunt nelegale, iar Guvernul pregătește o OUG prin care să le dea dreptul tuturor celor care au fost condamnați, dar și parchetelor, să ceară rejudecarea apelului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: