duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2017

Când accesul la informație este mijlocit de tehnologie de la vârste tinere, sistemul educațional nu poate decât să țină pasul cu inovația- este deviza sub care specialiștii SIVECO, pasionați de tehnologie și educatie, au dezvoltat un software educațional online.

Wand.education, accesibil la https://wand.education, care oferă profesorilor întregul suport necesar pentru crearea unui conținut educațional interactiv de calitate, într-un mod simplu și rapid.

Wand.education înlocuieste lecțiile clasice, care nu țin cont de competențele fiecărui elev in parte, cu metode de predare interactive, lecții captivante și instrumente care permit monitorizarea continuă și eficientă a progresului înregistrat (pentru detalii și exemple, accesați AICI-LINK)


Lansat în 2016, Wand.education este un produs deja confirmat internațional, fiind finalist la GESS Dubai, târg educațional de calibru în educația mondială. Accesibilă în România, platforma este disponibilă totodată pe toate piețele europene care adoptă curriculum englez, inclusiv în Orientul Mijlociu. Platforma Wand.education este oferită în limbile română, engleză și arabă, iar noi adaptări lingvistice sunt prevăzute pentru anii următori.

Cu Wand.education profesorii au acces la activitățile de învățare predefinite disponibile în aplicație, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte încrucișate, diagrame și multe altele. De asemenea, profesorii au posibilitatea să livreze conținutul creat pe device-uri fixe (PC), sau mobile (tablete) și să evalueze performanțele elevilor.

În plus, Wand.education le permite profesorilor să monitorizeze progresul înregistrat de elevi prin rapoarte inteligente, detaliate. Pe scurt, pentru fiecare lecție livrată elevilor, profesorii primesc informații agregate sau individuale care îi ajută în înțelegerea mai clară a progresului elevilor. Aplicația îi sprijină, de asemenea, pe profesori în dezvoltarea activităților de evaluare formativă, în corectarea concepțiilor greșite, precum și în consolidarea cunoștințelor de bază.

Wand.education oferă mai multe instrumente care să simplifice întreg proces educațional, de la crearea lecțiilor, până la prezentarea acestora și la monitorizarea rezultatelor.


Există o pagină dedicată lecțiilor, care include informațiile-cheie (titlu, subiect, an, dimensiune etc.) și unde acestea pot fi editate, previzualizate, duplicate sau distribuite. Cu ajutorul editorului pot fi create lecții noi sau pot fi editate cele existente. Biblioteca multimedia integrează peste 1000 de fotografii, ilustrații, fișiere audio și video, 3D, animații și forme. În curând vor fi adăugate până la 150.000 de fotografii și fișiere video.

În ceea ce privește temele destinate elevilor, acestea sunt însoțite de informații referitoare la data de începere a lor, precum și la data limită până la care pot fi efectuate. Progresul elevilor poate fi atent monitorizat și în acest caz.

Un alt element oferit de Wand.education include grupurile: un grup poate fi alcătuit din toți elevii dintr-o clasă, dar aceștia pot fi împărțiti și în funcție de abilitățile lor și pot primi, în acest caz, materiale diferențiate.

Nu în ultimul rând, plaforma conține și o colecție de lecții create de alți profesori, care pot fi căutate după cuvinte-cheie, previzualizate, adăugate la lista deja existentă a fiecărui profesor. Toate lecțiile pot fi ajustate în funcție de competențele elevilor sau de feedback-ul primit din partea lor.

Conținutul educațional poate fi distribuit pe orice platformă, pe desktop sau mobil: iOS, Android, Mac OS, Windows, Chromebook.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: