joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 octombrie, 2015

tsipras in parlamentParlamentul grec a acordat votul de încredere noului guvern condus de Alexis Tsipras, pentru a începe implementarea măsurilor dure de austeritate.

Potrivit presei elene, în noaptea de miercuri spre joi, Parlamentul a acordat încrederea guvernul de coaliţie dominat de partidul de stânga Syriza, al premierului Alexis Tsipras. Dintre cei 300 de parlamentari greci, toţi cei 155 de parlamentari ai arcului guvernamental au votat în favoarea Guvernului, în timp ce opoziţia, 144 de parlamentari, a votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Syriza a câştigat alegerile legislative din Grecia la 25 ianuarie, cu 36% din voturi, astfel că Alexis Tsipras a devenit cel mai tânăr premier grec. După şapte luni de negocieri dure şi dezbateri aprinse şi un referendum în iulie la care milioane de greci au respins măsurile de austeritate, Alexis Tsipras a fost nevoit să-şi încalce promisiunile electorale, iar o parte din parlamentarii partidului său au format o nouă formaţiune, Unitatea Populară.

(Citiţi şi: „Suveranitate contra bailout: Condiţiile acceptate de guvernul Tsipras pentru al treilea plan de salvare”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reformele dure impuse de creditorii internaţionali au fost votate însă cu sprijinul opoziţiei, după care Alexis Tsipras a convocat alegeri anticipate pentru 20 septembrie. Alegătorii au ales să acorde a doua şansă partidului Syriza, în pofida măsurilor de austeritate adoptate.

În urma votului de încredere al Parlamentului, Guvernul grec va trebui să implementeze noi măsuri de austeritate, prevăzute în cel de-al treilea acord de finanţare internaţională.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: