joi

25 iulie, 2024

23 iulie, 2022

Controversatul șef al grupului german Volkswagen, Herbert Diess, va fi înlocuit din funcţia de director general din septembrie, o schimbare importantă la conducerea uneia dintre cele mai proeminente companii globale din Germania, transmite Reuters.

Succesorul său va fi Oliver Blume, actualul directorul general al Porsche AG.

Mandatul de patru ani al lui Herbert Diess a fost marcat de ambițiile Volkswagen privind vehiculele electrice, dar și de conflicte aprinse cu consiliul de administrație al celui mai mare producător auto din Europa.


Viitorul lui Herbert Diess a fost pus semnul întrebării după ce acesta a intrat în conflict cu sindicatele de la Volkswagen, nemulţumite de declaraţiile lui referitoare la posibilitatea eliminării a 30.000 de locuri de muncă în tranziţia grupului spre mașini electrice.

Surse citate de publicația britanică The Guardian au spus că familiile Porsche și Piëch, care dețin peste jumătate din drepturile de vot și o participație de 31,4% la Volkswagen, au făcut presiuni pentru o schimbare la conducere.

„Diess este incorigibil. A schimbat semnificativ Volkswagen în bine. Dar comunicarea lui a fost mizerabilă”, a comentat una dintre surse.

Diess a fost, de asemenea, criticat pentru avertismentele sale publice frecvente potrivit cărora Volkswagen riscă să rămână în urma lui Tesla.


Instabilitatea a afectat valoarea de piață a Volkswagen, care se află într-o spirală descendentă de la începutul anului 2021.

În Europa, Volkswagen este în fruntea vânzărilor de vehicule electrice (EV), cu aproximativ 25% din cota de piață, comparativ cu 13% cea a Tesla. Dar este incert în ce măsură va reuși să își menține această cotă de piață, având în vedere că timpii de producție pentru un vehicul electric sunt de trei ori mai lungi decât cei de la Tesla, iar o nouă fabrică de mașini electrice ar urma să fie deschisă abia în 2026.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: