sâmbătă

25 mai, 2024

26 decembrie, 2022

Rusia este pregătită să negocieze cu toate părțile implicate în războiul din Ucraina, dar Kievul și susținătorii săi occidentali au refuzat să se angajeze în discuții, a declarat președintele Vladimir Putin într-un interviu difuzat duminică, transmite Reuters.

Invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie a declanșat cel mai sângeros conflict militar european de după cel de-al Doilea Război Mondial și cea mai mare confruntare între Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Kremlinul spune că va lupta până când toate obiectivele sale vor fi atinse, în timp ce Kievul spune că nu se va opri până când fiecare soldat rus va fi expulzat de pe tot teritoriul său.


„Suntem gata să negociem cu toți cei implicați soluții acceptabile, dar asta depinde de ei – nu suntem noi cei care refuză să negocieze, ei”, a declarat Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1.

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a precizat că Putin trebuie să revină la realitate și să recunoască faptul că Rusia nu vrea discuții.

„Rusia a atacat de una singură Ucraina și ucide cetățeni”, a scris consilierul, Mykhailo Podolyak, pe Twitter. „Rusia nu vrea negocieri, dar încearcă să evite responsabilitatea.”.

Nicio opțiune

Atacurile rusești asupra centralelor electrice au lăsat milioane de oameni fără electricitate, președintele ucrainean Volodimir Zelenski acuzând Moscova că vrea să facă ultimele zile ale anului 2022 întunecate și dificile.


„Rusia a pierdut tot ce putea să piardă în acest an… Știu că întunericul nu ne va împiedica să împingem ocupanții către noi înfrângeri. Dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu”, a spus Volodimir Zelenski într-o declarație video.

Statul major al forțelor armate ucrainene a declarat că există încă o amenințare cu lovituri aeriene și rachete asupra infrastructurii critice din întreaga țară.

Trupele ruse au bombardat zeci de orașe și poziții de-a lungul liniei frontului, se arată într-o postare pe Facebook.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: