miercuri

19 iunie, 2024

20 decembrie, 2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat orașul Bahmut, situat pe linia frontului, unde forțele ucrainene și rusești duc lupte aprige, anunță BBC. Miercuri s-au împlinit 300 de zile de la debutul războiului din Ucraina.

Războiul a provocat moartea a peste 6.000 de civili, din care peste 400 sunt copii, conform datelor ONU. Aproximatv 7,9 milioane de cetăţeni din cei aproximativ 41 de milioane de locuitori pe care îi avea Ucraina la sfârşitul anului trecut au fugit din ţară.

În Bahmut, președintele Zelenski s-a întâlnit cu militari și a înmânat distincții celor care au ținut piept unei campanii militare rusești feroce, care durează de luni de zile, pentru a cuceri orașul.


Publicația Kyiv Independent a publicat imagini:

Președintele Volodimir Zelenski a reînnoit solicitările pentru a primi mai multe arme după ce dronele rusești au lovit ținte energetice într-un al treilea atac aerian asupra centralelor electrice în șase zile.

În discursul său, el a spus: ”Arme, obuze, noi capacități de apărare… tot ceea ce ne va oferi capacitatea de a grăbi sfârșitul acestui război”.

Armata ucraineană a anunțat miercuri că a doborât 30 din cele 35 de drone „kamikaze” lansate de Rusia, mai ales asupra capitalei Kiev. Dronele iraniene zboară spre ținta lor, apoi se prăbușește și detonează la impact.

Vladimir Putin admite că situația din teritoriile anexate este extrem de dificilă


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația din cele patru zone din Ucraina – Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson – pe care Moscova le-a anexat ilegal în septembrie este „extrem de dificilă”.

Anexarea ilegală de către Rusia a celor patru teritorii, care împreună alcătuiesc 15% din Ucraina, a marcat cea mai mare preluare forțată de teritoriu din Europa de la cel de-al doilea război mondial și a fost condamnată de Kiev și aliații săi occidentali ca fiind ilegală.

Vladimir Putin s-a aflat luni în Belarus, unde el și președintele Alexander Lukașenko abia dacă au menționat războiul din Ucraina.

Forțele ruse au folosit Belarus în mod repetat ca rampă de lansare pentru atacuri asupra Ucrainei.

Volodimir Zelenski a spus că țara sa este pregătită pentru „toate posibilele scenarii de apărare” împotriva Moscovei și a aliatului său. „Protejarea frontierei noastre, atât cu Rusia, cât și cu Belarus, este prioritatea noastră constantă”, a spus Zelenski.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: