joi

13 iunie, 2024

21 decembrie, 2022

Președintele Vladimir Putin a promis că Rusia își va îndeplini toate obiectivele în „campania sa militară” din Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu oficiali din apărare. El le-a promis că forțelor sale armate vor primi ”tot ce au nevoie”, scrie The Guardian.

Președintele Rusiei i-a salutat pe soldații săi și pe șefii apărării, afirmând că ei sunt niște „eroi”, la fel ca în războaiele din trecut ale Rusiei.

În discursul său, în care a prezentat planurile militare pentru anul viitor, Vladimir Putin a spus că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt pregătite pentru luptă și că nu există limite financiare pentru înzestrarea armatei în materie de echipamente și materiale.


Vladimir Putin a mai spus că Rusia trebuie să țină cont de importanța dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – numită „Satan II” – va fi gata pentru desfășurare în viitorul apropiat.

Ministerul Apărării, îndemnat să ia în considerare criticile civile

Vladimir Putin a mai afirmat: ”Cer Ministerului Apărării să fie atent la toate inițiativele civile, inclusiv luând în considerare criticile și răspunzând corect, în timp util. Este clar că reacția oamenilor care văd probleme – și există întotdeauna probleme în astfel de lucrări majore și complexe – poate fi emoțională, dar trebuie să-i auzim pe cei care nu ascund problemele existente, ci se străduiesc să contribuie la rezolvarea lor”.

Noi acuzații la adresa NATO și a Ucrainei

El a acuzat NATO că își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei și a îndemnat liderii militari să-și folosească experiența dobândită în lupta din Siria și din Ucraina.

Pe de altă parte, el a susținut: „Inamicii noștri strategici au ca obiectiv dezintegrarea Rusiei, iar acești rivali geopolitici au început să spele creierele țărilor post-sovietice”, în primul rând Ucraina.

Președintele rus a pretins că a încercat timp de ani de zile să stabilim relații frățești, dar nimic nu a funcționat. ”Nu am fost eficienți în stabilirea unor relații bune cu Ucraina. Ceea ce se întâmplă acum este tragedia noastră comună. Nu este rezultatul politicii noastre, ci al politicii unor țări terțe. Eu îi consider în continuare pe ucraineni ca fiind un popor-frate”, a spus Vladimir Putin.

„Luptele aduc întotdeauna tragedii și pierderi umane, dar e mai bine să se întâmple astăzi decât mâine”, a spus el.

Ministrul Apărării cere extinderea armatei regulate și anunță formarea de unități în vest din cauza intenției NATO de a se extinde cu Suedia și Finlanda

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a cerut extinderea armatei țării sale, de la 1 milion de militari actuali la 1,5 milioane.


Vorbind după Vladimir Putin la conferința de sfârșit de an a șefilor militari ai Rusiei cu președintele Rusiei, ministrul a spus că armata regulată ar trebui să includă 695.000 de soldați contractuali voluntari.

Cu această ocazie, Serghei Șoigu a propus creșterea intervalului de vârstă pentru serviciul militar rusesc obligatoriu, care să vizeze cetățenii ruși cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani.

Conform legii actuale, rușii cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani pot fi chemați pentru serviciul militar obligatoriu.

Atât ministrul Șoigu cât și președintele Putin au spus în repetate rânduri că militarii nou încorporați nu sunt trimiși să lupte în Ucraina.

Serghei Șoigu a mai precizat că Armata va forma noi unități în vestul țării, având în vedere planurile Finlandei și Suediei de a se alătura NATO.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: