joi

25 aprilie, 2024

18 martie, 2023

Update: După vizita la Svastopol, Vladimir Putin a vizitat sâmbătă și Mariupol, oraș-port cucerit de armata rusă după atacuri care au durat luni de zile, anunță BBC.

Potrivit Kremlin, Vladimir Putin a mers la Mariupol cu ​​elicopterul şi a făcut turul oraşului, fiind chiar el la volanul unei maşini. Preşedintele a vorbit cu locuitorii districtului Nevsky şi a vizitat un apartament la invitaţia unei familii care locuieşte acolo.

Vladimir Putin a mai mers la Rostov-pe-Don, oraș la est de Mariupol, unde s-a întâlnit cu conducerea armatei de ocupație.


Informația inițială:

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat peninsula anexată a Crimeei pentru a marca nouă ani de când Rusia a ocupat-o, anunță The Guardian.

Televiziunea de stat rusă a difuzat un scurt clip cu un Putin îmbrăcat lejer, plimbându-se împreună cu un grup de oficiali și Sevastopol.

Rusia a ocupat Crimeea în 2014, cu opt ani înainte de a lansa invazia pe scară largă a Ucrainei.


Ucraina spune că va lupta pentru a expulza Rusia din Crimeea și din toate celelalte teritorii pe care le-a ocupat în războiul care durează de un an.

Putin, în vizită la o școală de arte și un centru pentru copii

Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a anunțat că Vladimir Putin a vizitat o școală de artă și un centru pentru copii. Locațiile par să fi fost alese ca răspuns la mandatul de arestare al curții penale internaționale emis vineri. Mandatul îl acuză că este responsabil pentru răpirea de copii ucraineni.

Vladimir Putin a călătorit cu un avion pentru a parcurge cei 1.821 de kilometri de la Moscova la Sevastopol, cel mai mare oraș din Peninsula Crimeea, apoi a urcat într-o mașină care l-a plimbat în jurul orașului, potrivit guvernatorului instalat de Moscova, Mihail Razvozhayev.

După vizitele la școala de artă și la centrul pentru copii, Vladimir Putin a vizitat și situl arheologic de la ruinele orașului grec antic Chersonesos, potrivit presei de stat ruse.

Mandatul de arestare al CPI a fost emis vineri pe numele lui Vladimir Putin. Instanța, cu sediul la Haga, Țările de Jos, a emis și un mandat de arestare pe numele Mariei Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului din Federația Rusă.

Decizia CPI a fost imediat respinsă de Moscova și salutată de Ucraina ca o decizie istorică.

Implicațiile practice ale deciziei CPI sunt totuși limitate, deoarece șansele ca Vladimir Putin să fie judecat la CPI sunt foarte reduse deoarece Moscova nu recunoaște jurisdicția curții și nu-și extrădează cetățenii.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: