joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 mai, 2019

Update. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că actualul Executiv își va continua mandatul. Declarația a fost făcută în prima ședință de guvern după  scrutinele din 26 mai, după condamnarea lui Liviu Dragnea și după întâlnirea președinte-premier de joi.

„Guvernul a fost învestit de Parlament în baza votului adoptat de români în decembrie 2016, iar majoritatea parlamentară e solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere a președintelui Camerei Deputaților. Ne vom continua mandatul, avem un program de guvernare și o președinție rotativă a Consiliului UE de succes, prin urmare e datoria noastră să continuăm pe acest drum. Este esențială o legătură mai strânsă cu oamenii și să fim mai aproape de așteptările lor. Sunt premierul tuturor românilor și îmi voi duce mandatul mai departe”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Știrea inițială.


Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

Întâlnirea a fost confirmată de Administrația prezidențială, care a transmis: ”Cei doi au discutat despre rezultatele referendumului și situația guvernării, discuțiile fiind necesare în urma schimbărilor atât de profunde care s-au produs în ultimele zile datorită scrutinului din 26 mai”.

Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al Justiției, ministru al Fondurilor Europene și ministru pentru Românii de Pretutindeni. Propunerile aprobate în CEx PSD sunt: Titus Corlălean, Ana Birchall, Roxana Mînzatu și Natalia Intotero.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Iohannis nu a răspuns oficial, deocamdată, solicitării, pe canale neoficiale fiind însă transmisă informația că șeful statului nu agreează numirea lui Titus Corlățean.


Președintele a solicitat miercuri demiterea ”imediată” a miniștrilor Teodor Meleșcanu și Carmen Dan, lipsind deocamdată o reacție a premierului Dăncilă. Cei numiți de președinte au anunțat, pe rând, că nu demisionează din guvern.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: