vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2019

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut public președintelui Klaus Iohannis să numească pe noii miniștri ai Dezvoltării și Transporturilor, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

„Constatăm mentinerea situației incerte la ministerele Dezvoltării și Transporturilor. Guvernul a respectat toate procedurile, iar acest blocaj este nejustificat. Îi solicit presedintelui ca, în virtutea prerogativelor constituționale să respecte decizia CCR și să semneze decretele de numire a celor doi miniști pentru ca activitatea celor două ministere să se desfășoare eficient”, a spus Viorica Dăncilă vineri, în debutul ședinței de guvern.

Echipa guvernamentală este incompletă din decembrie 2017, dar PSD a decis încă din noiembrie schimbarea miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova. Președintele a refuzat în trei rânduri să numească la Dezvoltare și la Transporturi persoanele nominalizate de PSD.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe data de 17 ianuarie, Administrația Prezidențilă a publicat motivele ultimului refuz: cei nominalizați de PSD nu aveau dosarele complete. Ulterior, guvernul a anunțat că a eliminat motivele președintelui, dând publicității chiar și un opis al documentelor trimise la Cotroceni.

Într-o scrisoare adresată președintelui Iohannis, premierul Dăncilă a precizat că deține ” dreptul exclusiv de apreciere și de alegere a persoanelor propuse a face parte din echipa guvernamentală”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: