Viorica Dăncilă cere interzicerea eliberării condiționate pentru infracțiuni grave și foarte grave - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Viorica Dăncilă cere interzicerea eliberării condiționate pentru infracțiuni grave și foarte grave

8 august, 2019

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi ministrului Justiției, Ana Birchall, să vină de urgență cu propuneri pentru modificarea legislației astfel încât infracțiunea de răpire să fie mai bine definită, iar pentru cazurile grave să fie interzisă eliberarea condiționată.

Premierul a mai anunțat că a fost elaborat un proiect de OUG privind îmbunătățirea serviciului 112. ”Îmi doresc adoptarea cât mai rapidă a acestui act normativ și voi solicita conducerii Parlamentului convocarea unei ședințe extraordinare pentru ca aceste măsuri să fie transpuse în legislație”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la începutul ședinței de guvern de joi, că la Ministerul Justitiei a fost începută o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave: „Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației privind mai multe aspecte. Interzicerea posibilității de eliberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care-l constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari, clarificarea competențelor organelor judiciare și altor aspecte din legislație, astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii.”

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul a cerut ministrului Justiției să finelizeze rapid această analiză.

„Solicit ministrului Justiției să finalizeze analiza de urgență ca să formuleze propuenri de modificare a legislației. Vom lua toate măsurile pentru funcționarea corectă a instituțiilor răspunzătoare de siguranța cetățeanului și pentru întărirea luptei împotriva criminalității”, a adăugat premierul.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr