vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 octombrie, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat marţi că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc şi-a înaintat demisia din funcţia aleasă de deputat de Bacău.

Viorel Hrebenciuc era şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea a menţionat că Viorel Hrebenciuc nu şi-a dat demisia din partid.

Sebastian Ghiţă cere suspendarea din PSD a lui Dan Şova şi a lui Viorel Hrebenciuc


Cu câteva ore înainte ca Viorel Hrebenciuc să îşi înainteze demisia din Parlament, deputatul PSD Sebastian Ghiţă cere ca senatorul Dan Şova şi deputatul Viorel Hrebenciuc să fie suspendaţi din PSD, spunând că aceştia au greşit faţă de partid şi că trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei.

“Conform deciziei de la Orăştie enunţată de preşedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea sa apere legea şi corectitudinea. Aceşti oameni au greşit în partid. Nu ştiu dacă au greşit şi în faţa legii. Domnul Ponta a spus că cine va face jocuri în PSD va fi exclus. Justiţia trebuie să arate adevărul despre retrocedari. “, arată Sebastian Ghiță într-o declaraţie de presă citată de Mediafax.

Deputatul PSD mai spune că nimeni nu este mai presus de lege şi că Viorel Hrebenciuc ”i-a atras şi pe alţi senatori într-o situatie rea şi gravă, riscând să compromită poziţia PSD”.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

Viorel Hrebenciuc a discutat şi cu Dan Şova despre adoptarea unei legislaţii care să-l ferească de tragerea la răspundere penală. În cadrul discuţiei, fragmente din stenogramele aflate în dosarul DNA fiind publicate luni de presă, Viorel Hrebenciuc l-a asigurat pe Dan Şova de sprijin pentru a fi numit preşedinte PSD în „epoca post-Victor”, în dauna vicepremierului Liviu Dragnea şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: