cursdeguvernare

miercuri

9 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Viktor Orban în PE – cere primirea în Schengen terestru a României și Bulgariei în 2024

9 octombrie, 2024

Preşedinţia ungară a Consiliului UE cere ca până la sfârşitul anului Bulgaria şi România să fie membre depline ale zonei Schengen, a anunțat miercuri premierul ungar Viktor Orban, anunță Agerpres

Premierul Orban a prezentat în plenul Parlamentului UE, la Strasbourg, priorităţile preşedinţiei ungare a Consiliului UE.

Premierul ungar a spus că sistemul de azil nu funcţionează şi că, „dacă permitem cuiva să intre, nu mai putem să-l trimitem acasă niciodată”.


„Politica UE privind migraţia a eşuat, se văd consecinţele. Mai multe state membre încearcă să găsească soluţii. Migraţia ilegală şi temerile legate de siguranţă au dus la controale consolidate la frontiere”, a mai spus Orban în cadrul dezbaterii.

În context, Viktor Orban a propus un sistem care să permită întâlniri la vârf între şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre Schengen, aşa cum s-a întâmplat cu zona euro în 2008, în timpul crizei financiare.

La reuniunea ministerială de joi a ministrilor de interne din UE se va discuta problema Schengen. Cel mai bun rezultat pe care România și Bulgaria îl pot aștepta de la acestă reuniune ar fi stabilirea unei date exacte pentru aderarea cu granițele terestre. În acest moment, cele două state fac parte din Schengen aerian și maritim.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: