duminică

14 aprilie, 2024

3 aprilie, 2024

Update: Numărul victimelor umane a ajuns la șapte, autoritățile anunțând și un număr mare de răniți: peste 700. Alte câteva zeci de persoane sunt încă prinse sub dărâmături

Informația inițială:

Un cutremur major, măsurat de Agenția meteorologică a Japoniei ca având o magnitudine 7,5, s-a înregistrat miercuri dimineaţa în estul Taiwanului. O alertă tsnuami a fost emisă în Okinawa, în sud-vestul arhipelagului japonez, dar şi în Filipine.


Primele informații arată că pagubele umane sunt relativ limitate- 4 morți și câteva zeci de răniți, dar pagubele materiale sunt importante, zeci de clădiri fiind serios variate în orașul turistic Hualien.

Seismul, scrie The Guardian, a avut loc la ora locală 07:58 a.m. (2:58, ora României), la o adâncime de 15,5 km, chiar în largul coastei de est. A fost cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani.

Două replici de 5,7 şi 5,2 s-au produs ulterior la adâncime mică în zona unde a avut loc cutremurul iniţial.

Cutremurul de miercuri a făcut ca TSMC, principalul producător de semiconductori din Taiwan, care este responsabil pentru producția majorității semiconductoarelor avansate din lume, să-și evacueze liniile de producție, potrivit Bloomberg News.


Operatorul de electricitate din Taiwan – Taipower- a anunțat că peste 87.000 de persoane din întreaga ţară au rămas fără curent electric, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Toate zborurile către aeroportul japonez Naha, de pe insula Okinawa, au fost deviate în urma alertei de tsunami.

Cutremurul a fost resimţit şi în Shanghai, în China, a declarat un martor Reuters. Presa de stat chineză a declarat că a fost resimţit şi în Fuzhou, Xiamen, Quanzhou şi Ningde, în provincia chineză Fujian.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: