marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2022

Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 1.000 km, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

Racheta a fost lansată din Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă, se arată în comunicat. Videoclipul difuzat de minister arăta că racheta a fost lansată de pe o navă.

Președintele Vladimir Putin a descris Zirconul ca parte a unei noi generații de sisteme de arme de neegalat. Armele hipersonice pot călători cu de nouă ori viteza sunetului. Rusia a efectuat mai multe teste ale rachetelor de acest tip, de pe navele şi submarinele sale de război în ultimul an.


Armata Rusiei a suferit pierderi grele de oameni și echipamente în timpul invaziei de trei luni din Ucraine, dar a continuat să organizeze teste de armament pentru a reaminti lumii priceperea sa în tehnologia rachetelor, scriu jurnaliştii străini.

Luna trecută a lansat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase și să lovească Statele Unite.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: