miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2022

Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică Zircon pe o distanță de aproximativ 1.000 km, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

Racheta a fost lansată din Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă, se arată în comunicat. Videoclipul difuzat de minister arăta că racheta a fost lansată de pe o navă.

Președintele Vladimir Putin a descris Zirconul ca parte a unei noi generații de sisteme de arme de neegalat. Armele hipersonice pot călători cu de nouă ori viteza sunetului. Rusia a efectuat mai multe teste ale rachetelor de acest tip, de pe navele şi submarinele sale de război în ultimul an.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Armata Rusiei a suferit pierderi grele de oameni și echipamente în timpul invaziei de trei luni din Ucraine, dar a continuat să organizeze teste de armament pentru a reaminti lumii priceperea sa în tehnologia rachetelor, scriu jurnaliştii străini.

Luna trecută a lansat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase și să lovească Statele Unite.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: