VIDEO Ion Gheorghe Petrovai, despre sprijinul antreprenorilor inovatori în sănătate - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

VIDEO Ion Gheorghe Petrovai, despre sprijinul antreprenorilor inovatori în sănătate

21 iunie, 2020

Ion Gheorghe Petrovai, director de proiect și co-fondator FreshBlood – EITHealth RIS Hub, este convins că perioada care urmează ne va face să evaluăm și să apreciem mai mult ce avem noi ca resursă în domeniul medical. Acesta a prezentat cum organizația sa sprijină antreprenorii inovatori în domeniul sănătății la VIDEO CONFERINȚA LIVE „Sănătatea – marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii” de joi, 18 iunie, organizată de CursDeGuvernare.ro.

VIDEO – intervenția integrală:


Prezentarea susținută poate fi descărcată aici.

”Este nevoie să înțelegem și să ținem partea inovatorilor. Eu îmi doresc să fiu avocatul inovatorilor. Inovația în sănătate este o construcție multidisciplinară și cu mulți jucători. Un document din 2012 construit la nivel de Comisie Europeană spune că inovația în sănătate are nevoie de actori din toate cele patru sfere: financiară, industrie, guvernamentală și neguvernamentală (instituții, ONG-uri)”, a explicat Petrovai.

Acesta a descris cum organizația Fresh Blood și-a asumat rolul de a sprijini inovația în sănătate prin finanțări și alte mecanisme. „Inovația are nevoie de timp să fie adoptată. Fresh Blood este o organizație-catalist care își propune să ajute inovatorii să-și dezvolte proiectele”, a explicat Petrovai.

”Am făcut un sondaj și am întrebat 100 de medici, în perioada 1-15 iunie, ce procent din consultații au fost la distanță. Cei mai mulți au spus că între 0 și 25%. Printre obstacolele identificate s-au numărat faptul că pacienții sunt în vârstă, imaginile nu sunt întotdeauna bune sau servele nu funcționează corespunzător. Suntem în zona de early adopters, cu o rată de folosire a telemedicinei de sub 20%. Noi suntem parte dintr-o rețea internațională care se numește EITHealth care oferă acces la foarte multe resurse. Concluziile noastre sunt că avem și noi nevoie de inovatori români în sănătate. E foarte important ca acest inovatori să fie sprijiniți de noi, de guvern, de mediul privat, de sănătate”, a afirmat Ion Gheorghe Petrovai.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La conferința „Sănătatea – marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii”– AICI CU ÎNREGISTRARE ÎNTEGRALĂ au participat 12 speakeri: reprezentanți de top ai Ministerului Sănătății, CNAS, Agenției pentru Digitalizarea României, plus companii pharma, medici și antreprenori în domeniu. Aceștia au dezbătut și au prezentat soluții pe o temă fierbinte – importanța tehnologiilor în sănătate – la evenimentul live online organizat de CursDeGuvernare.ro. Cele mai importante idei prezentate în conferință pot fi găsite AICI (LINK).

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr