duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2012

Prim-ministrul Victor Ponta a înfiinţat Comitetul interministerial privind politicile în domeniul energetic, pe care îl va conduce el şi din care va face parte şi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), potrivit unei decizii a premierului citată de  Agerpres.

Din acest comitet fac parte miniştrii de resort, dar şi preşedintele ANRE, instituţie care urmează să intre sub autoritatea Parlamentului, potrivit unui proiect de lege trecut de Camera Deputaţilor şi înaintat Senatului, prin care se asigură autonomia instituţiei reglementatoare faţă de Executiv. Trecerea ANRE de sub autoritatea guvernului sub cea a Parlamentului se aliniază, astfel cerinţelor Uniunii Europene, potrivit principiului că ANRE este instituţie reglementatoare, în vreme ce guvernul este jucător în piaţă.

„Comitetul are ca obiectiv principal identificarea direcţiilor strategice în domeniul energetic, promovarea soluţiilor privind modernizarea şi dezvoltarea unei pieşe a energiei în acord cu legislaţia europeană în domeniu, precum şi cu reglementările şi interesele naţionale ale României”, se arată în decizia semnată miercuri de Ponta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, premierul a înfiinţat şi Comitetului interministerial pentru creşterea gradului absorbţiei fondurilor europene, pe care tot el îl va conduce.

Pe lângă miniştrii cu atribuţii în absorbţia fondurilor europene, care sunt membri ai Comitetului, la şedinţele acestei structuri pot fi invitaţi şi reprezentanţi ai comisiilor parlamentare de specialitate, ai mediului de afaceri, societăţii civile, administraţiei locale.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: