miercuri

22 mai, 2024

20 februarie, 2018

Fiscul intenţionează să modifice Legea evaziunii fiscale pentru a se introduce o definiţie a acesteia, a declarat marţi Daniel Tudor, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, într-o conferinţă organizată de PwC România.

”Am făcut o iniţiativă prin care ne propunem să modificăm vestita Lege a evaziunii fiscale, în primul rând să avem o definiţie a evaziunii fiscale, pentru că nu avem una în momentul de faţă. Mulţi spun că nu e nevoie de definiţie, pentru că ai Codul penal. Evaziunea fiscală, din punctul nostru de vedere, îmbracă nişte forme de manifestare complexe şi vaste şi este greu de demonstrat”, a explicat Daniel Tudor.

Potrivit vicepreședintelui ANAF, legislaţia privind combaterea fraudei este insuficientă în acest moment, în raport cu nevoia de combatere.


”În acest moment, legislaţia pe ceea ce înseamnă combaterea fraudei şi a evaziunii fiscale este insuficientă cu nevoia de combatere, asta pe lângă faptul că nu avem acces la un volum de informaţii de natură să nu ne încurce nici pe noi, nici pe contribuabili. Este o constatare care rezultă din actele de control”, a precizat oficialul ANAF.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: