marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2019

Luigi Di Maio și Matteo Salvini (dreapta)

Vicepremierii guvernului italian și-a exprimat luni, de o manieră neașteptată și spectaculoasă, susținerea pentru „Vestele Galbene” din Franța, transmite AFP.

”Veste galbene, nu slăbiți!”, a scris vicepremierul Luigi Di Maio, liderul Mișcării Cinci Stele, pe blogul partidului său.

”Susțin cetățenii cinstiți care protestează împotriva unui președinte care guvernează împotriva poporului său”, a afirmat și celălalt vicepremier, Matteo Salvini, șeful Ligii (extrema dreapta), adăugând însă că el condamnă cu o „fermitate totală” violențele ultimelor proteste.


Condamnând și el violențele, Luigi Di Maio a oferit ajutorul mișcării sale și al platformei de internet „Rousseau” pentru a „organiza evenimentele pe teren”.

„Rousseau” este o platformă interactivă pe internet care permite tuturor membrilor înscriși la M5S să participe la elaborarea programelor, la redactarea legilor, dar și la alegerea candidaților pentru alegerile locale sau naționale.

„Este un sistem gândit pentru o mișcare orizontală și spontană ca a voastră și am fi fericiți dacă ați dori să-l folosiți”, a mai scris Di Maio.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Ca și alte guverne, cel al Franței se gândește în special să reprezinte interesele elitelor, ale celor care trăiesc în privilegii, dar nu și ale poporului. Guvernul lui Macron nu este la înălțimea așteptărilor și anumite politici aplicate sunt în realitate periculoase, nu doar pentru francezi, ci și pentru Europa”, a continuat liderul M5S.


„O nouă Europă este pe cale de a se naște. Cea a Vestelor Galbene, cea a mișcărilor, cea a democrației directe. Este o luptă dură pe care o putem duce împreună. Iar voi, Veste Galbene, nu slăbiți!”, a concluzionat Di Maio.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: