marți

30 aprilie, 2024

30 octombrie, 2023

Comisarul european pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová, a discutat luni, la București, cu președintele Klaus Iohannis și ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre statul de drept, reformele din justiție și pensiile speciale.

„Am avut astăzi, la Bucureşti, o discuţie excelentă cu vicepreşedinta Comisiei Europene, Věra Jourová, despre statul de drept şi reformele din justiţie, aderarea României la Schengen, sprijinul pentru Ucraina, situaţia din Orientul Mijlociu. I-am mulţumit Vicepreşedintei Jourová pentru sprijinul său nepreţuit şi constant pentru România”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit ueni postări pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale.

(Citește și: „Document / Statul trebuie să stoarcă rapid 3 mld. euro din economie pentru a plăti creșterile retroactive de salarii din Justiție. Numai suplimentul înseamnă 2/3 din salariile din Educație„)

Realizarea unui sistem de justiţie bun pentru cetăţean și pensiile speciale, discutate de ministrul Gorghiu și comisarul Jurova

Realizarea unui sistem de justiţie bun pentru cetăţean a fost principala temă de discuţie în cadrul întâlnirii de luni dintre vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jurova, şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, o întrevedere la care au participat şi şefii marilor parchete din ţară.


Agenda a mai cuprins reforma din justiție, recomandările din Raportul privind Statul de Drept, precum și legea pensiilor speciale.

(Citește și: „Magistrații se vor pensiona la 60 de ani începând din… 2062: Raport de admitere pe modificarea legii pensiilor speciale„)

În contextul abordării pensiilor speciale din magistratură, s-au discutat măsurile pentru asigurarea adecvată a resursei umane, mai menționează un comunicat al MJ.

(Citește și: „Salariile magistraților în UE, față de salariul mediu: România și Italia – cei mai bine plătiți judecători. La polul opus, Germania„)

„Teme europene importante au fost, de asemenea, pe agendă (directiva privind combaterea violenţei împotriva femeilor, Media Freedom Act, directiva privind protejarea jurnaliştilor şi a activiştilor privind drepturilor omului – directiva Anti-SLAPP, propunerile de măsuri pentru digitalizare, inteligenţă artificială şi combaterea infracţiunilor din mediul online, precum pornografia infantilă şi hate speech)”, mai precizează ministerul.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: